Temă proiect îp/PdC     Formular ofertă îp
Setări PdC aer-apă   Setări CTg   Schimb CTg cu PdC?
Cât consumă PdC   Preț PdC-boiler   Preț PdC Hyundai

Filtru antimagnetită 🧙‍♂️ păreri

Pompă de căldură cu panouri voltaice  
 
Pas 10cm/tot+GPA+9 senzori, ce caută omu'?  
 
Asistență sibotherm = multe-multe-răspunsuri  
 
Bonus 1k € acordat în Grup pompare nuuu  
 
sibotherm app tel&lap în setări browser  
 
Ne lăudăm cu multe cliente smart; onorați.


 Magie 🧙‍♂️ la cutie, vorba lu’ emag

Filtru antimagnetită păreri: Profesioniștii nu spun rugină, evident. NU ne interesează acest filtru anti-magnetită, anti-rugină în instalațiile de plastic și inox = inoxidabil (înc. în pardoseală), în instalațiile din cupru (alamă), henco, PEX, PPR cu 4 calorifere de aluminiu (chiar de oțel). De fapt, este cam degeaba în instalațiile fără un pic de O₂. O₂-ul se împrietenește cu Fe. Ori nu O₂, ori nu Fe, nu prietenie. Mai nou, instalațiile nu conțin țevi, că: filtre, filtre, robineți, robineți, clapete, clapete, supape, supape, armături, armături; orice fel de armături-cât-mai-multe-să-fie.
Totuși, aș vedea util un filtru care conține și sită (ca un filtru Y).

Apă cu carbon și lore,
Apă cu bule
🌸🌹🌺🌻🌼🌷🥀💐💮
Din toate filtrele din lume,
Eu doar pe tine te-am alesss.

Ca o apă 🌊 cristalină 🔮,
Filtru’-ți face och’i 👀 de zână 🧚‍♀️.

Magnetita Stănescu
Filtru antimagnetita dupa 5 ani 160 m² calorifere otel
Filtru antimagnetită după 5 ani 160 m² calorifere oțel
Ce este filtru antimagnetita
Ce este un filtru antimagnetită?
Filtre = Nu mai trebuie tevi
Ce să mai facem cu țevile în instalații, dle!? Nici nu mai e nevoie de ele.
Filtre, filtre, robineți, robineți, clapete, clapete, supape, supape, armături, armături; orice fel de armături-cât-mai-multe-să-fie. Successs!

Mda, Motanul românesc ne obligă să-l folosim. Nu specifică că pentru încălzirea în pardoseală poate fi evitat, nasol aș spune.

Motan impune folosirea filtrului antimagnetita
Motan impune folosirea filtrului antimagnetită în manualele noilor modele.
 1. Câți litri de apă are o instalație de apartament?

  Filtrul acesta ar trebui propus, nu impus. Hai, dacă service-ul mă lasă să renunț la filtrul Y, îl pun pe antimagnetită (cu sită) dacă am 8 calorifere de oțel; nu când: calorifere din aluminiu, sau înc. în pardoseală.

  Un calorifer 22/600 de un metru conține ∼6 litri. O țeavă de cupru 18*1 mm are vreo 0,2 litri/m. 5 calorifere + 70 m de țeavă = 30 + 14 = 50 litri, hai. Vreo 3 găleți de dat cu mopu'. Cam cât O₂ să aibă? Bun, pe ăștia 50 de litri îi tot recirculăm la nesfârșit, la plictiseală maximă. În negura eternității, ce se mai tot depune? Hai, o casă are ditamai 120 de litri de apă spurcată.
  Golim vreodată instalațiile, cum face termoficarea? Că tot timpul cică îmbunătățesc rețelele, îhî. Deci, o instalație din casa omului nu vede alt O₂ proaspăt întreaga ei viață.

  Update 16.03.21. Motan Condens Plus, pt. garanție, obligă folosirea lui.
  Filtru anti magnetita mop

 2. Ce este un filtru antimagnetită 🧙‍♂️ magic?

  Cam așa „sună” prezentările: filtru' ăsta e 🙊 elixirul tinereții centralelor termice și instalațiilor. Punem filtru ăsta și nu mai schimbăm centrala termică și caloriferele veci-pururi; o putem lua cu noi între scânduri 🥱; ura! Vorba aia: noi ne ducem, centralele rămân. Facturile de gaz se vor înjumătăți, că crește eficiența centralei de numa'-numa'. Pompa nu mai consumă curent, că merge apa aia de măgan filtrată-magnetitic. Inginerul de service ne laudă din doi-în-doi ani: Uau, dle! Centrala asta-i ca nouă. De ce m-ați mai kemat? Să partikip? Ok, give me the money. Bye!

  Filtru anti magnetita vecie

 3. De fapt, ce e magnetita? Ce sunt O₂ & Fe? Rugina?

  Magnetită pe wikipedia în română
  Magnetită pe wikipedia în engleză

  Filtru anti magnetita wiki

 4. Centrala arată ca nouă după 2 ani la VTP?

  Arată ca 9+9 = 18 ani și ceva au centralele pe care le înlocuim. Centrale inculte, care n-au auzit în viața lor de inteligență artificială și magnetită. Îmi place cum sună pe alte saituri: instalatorii profesioniști montează filtrul antimagnetită. Să spele instalația Mariana – gospodina, neprofesionista!

 5. Instalație de încălzire în pardoseală și magnetita?

  Vaca și baletu', spun copiii. Hmm! Acolo există doar plastic și inox, care inoxplicabil, nu ruginesc. Simplu, verificăm: deschidem un aerisitor de pe distribuitor. Iese apă cristalină? Iese blec fraidei?

 6. Am centrală cu calorifere de 16 ani. Pun filtrul fermecat?

  Verificare super simplă: faceți o aerisire de calorifer. Vedeți apa. De obicei, limpede ca cristalul. Apă neagră? Ghinion! Instalatorul, profesionist-el, n-a spălat instalația. De fapt, stai, țevile-s din-alea hencăl.

 7. Instalație cu calorifere nou-nouță. Pun antimagnetită? Spăl?

  Io nu l-aș pune. Recomand să spălăm instalația și gata = better. Ceea ce spun așijderea normele. Dacă fac instalația cu cupru și calorifere din aluminiu? Acum, sunt la modă țevile PEX cu bine-cunoscuta barieră de oxigen și distribuitoarele din inox, care culmea-culmilor: nu ruginesc.
  Caloriferele noi-nouțe sunt tratate pe interior cu ceva ulei. Ăsta e negricios și miroase, pute de-a dreptu', spurcă apa.
  Spălare instalație = apa de la robinet (are presiune) va străbate țevile (din orice material) și caloriferele. Cât timp o vedem murdară, apa merge pe canal. Simplu. De pildă: legăm un furtun la caloriferul din bucătărie (în locul aerisitorului), îl punem în chiuvetă; închidem turul de sub centrală; deschidem robinetul de umplere de sub CT. Apa e obligată să meargă pe returul instalației și să iasă prin furtun. Deschidem al 2-lea calorifer; îl închidem că deschidem al treilea șamd. Apoi, închidem returul de sub CT, apa merge pe turul instalației, iese pe același furtun. Evident, furtunul rămâne pe același calorifer (poate fi din baie). Nu treb'e nicmic special, chimic, facultate și alte chestii de super-specialiști. Nu punem lapte-n instalație, ș-apoi îl bem.

 8. Unde se montează magnificul antimagnetită?

  Pe ceva retur de vreo instalație de încălzire. Nu încălzire globală, că apartamentală, de-aia din casa omului.

 9. Unde l-aș pune, totuși? Păreri-le mele.

  a) Pe apa rece poate fi util. Rețeaua stradală ori cea din bloc pot avea țevi din OLZn, oțel zincat. Apa rece intră-n centrală să devină caldă. Și… vorbim de tone de apă pe lună, zeci/sute de tone pe an, mii de tone pe 10 ani, nu de 50 de litri cât are instalația omului cu 4 calorifere. Bine, filtrul mecanic cu cartuș (microni) = obligatoriu pe apa rece.
  b) Ar mai putea fi util în cazul unui cazan de oțel pe lemne cu puffer de 1..2 tone și vreo 30 de calorifere „de 2 lei” din tablă de oțel. Cazanul, pufferul și tabla caloriferelor însumează ceva m² de oțel. Deși, io nu știu vreo pompă dusă din cauza ruginii – pardon, magnetitei, că par prost.
  c) Sau, pe un branșament de încălzire (termoficare), că rețeaua exterioară și cea interioară pot avea țevi din oțel negru. Rețele care se golesc uneori = capătă oxigen. Nu ne interesează, de fapt, pompele lor.
  d) Chiar dacă e așa magic față de un biet filtru Y cu sită, parcă văd service-ul cum spune: Păi, dle, de ce n-ai pus și-și-și FY? Chiar așa, ați curățat vreodată sita FY-ului vostru în 15 ani?

 10. Service-ul spune că nu-mi dă garanție-eee pe centrală?

  Really? Citim garanția & manualul tehnic. Îl impune? Dacă da, înghițim în sec și-l montăm, sau nu cumpărăm centrala aia. Dacă nu, simplu: protecția consumatorului,
  📞 0219551, anpc.ro.
  Că, de-aia există, să ne-ajute pe noi, consumatorii proști.

 11. Am centrală V. și-mi place Antena T. Pun antimagnetită?

  ¯\(°_o)/¯ Evident. Dle, am cea-mai-cea centrală, sunt un superior. Mie-mi pui filtru' ăsta! Lasă-mă cu spălatu' tău!

 12. Un filtru antimagnetită dedurizează apa?

  „Daaa, în plus: spală pe jos, șterge praful și calcă hainele. Pe la 9 seara, s-apucă de nebun și citește povești copiilor. Putem sta pe tiktok liniștiți.” Aș citi absolut tot textul de pe pagina home.
  Dedurizare apă, totuși.
  Filtru anti-magnetita nu dedurizeaz?

Comentariu. Aici, suntem pertu. Probabil, răspunsul e deja în Comentarii. Deși nu apare confirmare, mesajul se trimite. Pentru poze pune un link/cloud.

18 comentarii la „Filtru antimagnetită 🧙‍♂️ păreri”

 1. Buna seara.
  Pentru o instalatie noua de incalzire in pardoseala + 2 port-prosoape de calitate, noi, inteleg ca nu recomanzi filtru. De stricat nu strica, dar ar avea vreun beneficiu? Sa fac spalarea instalatiei inainte?
  Apa dedurizata din put, gaz de la retea.
  Multumesc

  Răspunde
 2. Bravo domnule,ai simțul umorului la cer,cam așa este,acu’ nu demult s-au impus centralele de apartament in condensare din motive eco’ acu’ care eco o fi ăla ei știu…o fi ăl ecologic,sau ăl economic!?nici măcar instalatori nu ne pot lămuri treaba condensației pe unde sau de unde se face, că la o locuință de sub câteva sute m/p nu face nic’ că merge prea puțin și apa di retur se intoarce cu o temperatură aproximativ egală cu cea din tur,de unde condensație?
  Idem cu filtrele antimagnetită,cineva a tras un vânt și ceilalți sau grăbit să facă la fel si da acum cu tot plasticăretul ăsta și o multitudine de materiale anticorozive de unde rugină in instalațiile din case?
  Cel mai tare răspuns la această întrebare este :”asa se face!” Fără comentarii.
  Succes și să auzim și alte subiecte “d’ale românilor”care-s jupuiți de orice meseriaș intră în casele lor pe diverse lucrări si care mereu vor cele mai scumpe materiale (nu ptr. că ar fi cele mai bune ci pentru că și ei ca și doctorii au cârdășie cu diverși vânzători de orice bucățică trebuie și au diverse comisioane in raport cu vanzarea)
  Hai noroc!

  Răspunde
 3. Trebuie filtru antimagnetita dacă ai calorifere otel! Pățit…la 3 ani centrala ariston nu mai curgea ACM constant caldă…când rece când caldă. Am chemat service-ul și ce sa vezi…schimbătorul de caldura era aproape plin cu rugina! E din inox și cupru schimbătorul! Curățat cu acid și apă…functioneaza perfect!recomandare acest filtru! Garantia nu acoperă depunerile de nici un fel!

  Răspunde
  • Hmm, într-o casă cu multe calorifere de oțel (sau puffer, cazan etc. oțel) filtrul antimagnetită = foarte ok.
   Dar, într-un apartament de 4 calorifere, nu cred că s-ar impune. Evident, nu strică.

   Estimez ca instalația să fi fost plină de aer = oxigen + fier = rugină. Altfel, nu știu de unde atâta rugină. În plus, de ce după 3 ani? Ar fi trebuit să apară problema din primele luni.
   Da, o instalație golită, rămasă așa luni/ani = rugină clar.

   Bine, dacă filtrul ăsta = centrale nestricate veci, l-aș promovaaa maxim. Schimbat centrala = în cele mai dese cazuri, arzător sau părți electrice și electronice duse, nu părți mecanice (pompă, schimbător secundar).

   Răspunde
 4. Mie nu imi dadeau PIF-ul daca nu puneam filtrul antimagnetita. Mi-au zis ca mizeria care se desprinde din calorifere intra in schimbatorul de caldura si garantia nu il acopera daca n-am filtru. Poate a fost bullshit din partea lor. Dar, il curat de doua ori pe an si contine destul de multa mazga neagra. Deci, tind sa cred ca ceva ceva ajuta…

  Răspunde
  • Simplu. Cu apă de la robinet. O lăsați prin fiecare calorifer, sau prin fiecare buclă de pardoseală până iese cristalină. Nimic chimic, nimic complicat. Poate fi pus și ceva chimic. Dar, lăsat să facă reacție șamd. Dar, în instalația omului (nu termoficare, adică) nu prea are cu ce să reacționeze agentul 007-chimic.

   Răspunde