Formular ofertă îp   Temă proiect îp
Setări PdC   Setări CTgaz   CTgaz vs PdC
Cât consumă PdC   Boiler-PdC preț   PdC Hyundai preț
IPAT=încălzire în pardoseală   PdC=pompă de căldură
 1. sibo
 2. Î. pardoseală
 3. Incalzire in pardoseala p...

Incalzire in pardoseala probleme? Ce caută lumea pe Google iarna?

Probleme cu încălzirea în pardoseală? Cum reglez?  
 
Grup de pompare și amestec ⇒ bani aruncați  
 
Asistență tehnică încălzire pardoseaă, sanitare  
 
sibotherm app tel&lap în setări browser  
 
Ne lăudăm cu multe cliente smart; onorați.  
 
Lumea ne dă 5 stele pe Gugăl.


Incalzire in pardoseala probleme

Înainte de a da banii pe IPAT, aș sugera o simulare pe Google: incalzire in pardoseala probleme *in cat timp se incalzeste *nu functioneaza *nu da randament *nu face fata *nu incalzeste uniform *aerisire *echilibrare *reglare temperatura apa / parchet. Aceleași căutări (extrem de multe) pe Facebook; dar și pe Bing.

Ce înseamnă aceste căutări?
Că în România lumea face instalația după cum îi spune instalatorul _OLX, proiectul_șablon: pas de 10cm peste tot, grup pompare, termostate ON/OFF. Ok, nicio problemă cu montajul țevilor, automatizării, pompei de căldură, centralei /gaz. Hopa! Problema apare când frigul. Omul observă problemele IPAT, însă cei care i-au vândut, montat și sfătuit despre IPAT încearcă rectificări de vreo 2 ori după care nu mai răspund la telefon. Așa că, proaspătul utilizator de IPAT caută rezolvarea propriilor probleme pe net.

Oferte sibotherm

Există utilizatori noi de IPAT cărora le-am trimis ofertă de preț. Au făcut cu altcineva, e ok. Dar, revin pe mail cu întrebări tehnice. Alții ne scriu direct în comentarii pentru că pe mail nu răspundem tehnic non-clienților.

Comentarii pe site

Foarte transparent și clar reiese din pagina Comentarii: despre ce probleme întreabă lumea și în ce perioadă a anului. Același lucru poate fi verificat pe grupuri Facebook ori alte site-uri.

Top articole citite iarna

Deși toată lumea se pricepe la fotbal și la IPAT, cel mai citit articol al nostru în sezonul rece este Reglare temperatură IPAT. Este urmat de Aerisire IPAT, Echilibrare IPAT, Setare PdC, Setare CTgaz. Ca dovadă că omul nu primește răspunsul vrut de la cei care tocmai i-au luat banii pe echipamente, materiale, montaj. Majoritatea habar n-au nici despre cât de multe setări putem face unei PdC / CTgaz.

Google

Pozele de mai jos cu măsurători Google arată ce caută lumea cu probleme IPAT iarna. Putem trimite și alte rapoarte (expresii de căutare etc.) celor mai Toma Necredinciosu‘. Nu e vorba de vizite, ci de vizitatori unici într-o lună; adică, un vizitator unic poate face o vizită sau zeci de vizite/lună.

incalzire-in-pardoseala-probleme-google-noiembrie 2023
noiembrie vs octombrie 2023/Google
În 2023 deja lumea află că și centralele trebuie setate, nu doar termostatele, senzorii de șapă, regletele, grupurile de pompare și amestec.
Google noiembrie vs octombrie
noiembrie vs octombrie 2022/Google
1840 de vizitatori unici (nu vizite) în plus versus luna anterioară

Interpretare căutări & rezolvare

(R) va însemna aici propunere de rezolvare, sper să fie de ajutor. Oricum, acest articol vrea să arate ce caută lumea iarna. În schimb, Reglare temperatură IPAT – urzeala temperaturilor este articolul care încearcă să rezolve problemele IPAT, mai complex, mai detaliat, aplecat spre temperaturi (aer, podea, apă, PdC/CTgaz).

Omul abia și cu mari emoții s-a hotărât să facă încălzire în pardoseală, nu cu calorifere; încă nu știe la ce să se aștepte de la IPAT. Să vedem de ce există aceste expresii de căutare pe Facebook, Google, Bing și chat AI.

Probleme IPAT

Incalzire in pardoseala probleme 5
Încălzire în pardoseală probleme? Io!? Vezi-ți de treabă!
Stai așa că le rezolv io pe net.

Interpretare ° N-avem ce comenta, căutarea e foarte clară. Omul, deși când face lucrarea, ascultă (da’ ascultă-ascultă) de instalatoru, nașu, cumnatu, socru, colegu, vecinu ș.a., hopa! IPAT nu merge chiar așa de roz. Nasol, niciunu nu mai are sfaturi prețioase. Așa că, omul (tardiv) caută pe probleme_IPAT.ro vreo idee, vreo rezolvare, chiar altă learning automatizare.

(R) Automatizarea simplă propusă de noi.

Temperatură

Incalzire in pardoseala probleme 10
N-am probleme cu ratele, mă face pe mine temperatura!?

Interpretare ° Exagerat de mulți caută reglare temperatură IPAT, însă, căutarea asta este greu de explicat. De fapt, ce caută lumea? Reglare temperatură *apă? *parchet/gresie? *aer? *pompă de căldură? *centrală termică pe gaz? Omul nu mai scapă de problemele cu IPAT, nu mai știe cum, unde, cât, ce să tot regleze, deși are 10 termostate WiFi, 10 senzori de șapă, reglete, actuatoare, grupuri de pompare-eee? Să regleze din termostate, din reglete, din pompe, din centrală?

(R) Sper să ajute articolul dedicat: Reglare temperatură IPAT – urzeala temperaturilor.

Temperatură maximă

Incalzire in pardoseala probleme 1
Stai așa că dau io la maxim. Până când o viață… rece!?

Interpretare ° Cea mai dureroasă, tristă căutare despre apa din țevile IPAT. Știu că mulți n-ar crede, dar unii utilizatori de IPAT sunt atât de disperați din cauza frigului din casă încât ar pune centrala pe 80°C, grupul de amestec pe •65°C că doar-doar s-‘a încălzi locuința. Astfel că întreabă tot netul: până unde ar putea crește (•safe) temperatura apei din țevi.

(R) Fără bani și rapid: GPA și actuatoare date jos, termostatul legat cu PdC/CTgaz anulat (ori pus pe maxim), setări corecte PdC/CTgaz, echilibrare hidraulică, gata. Mai detaliat în pagina: Reglare temperatură IPAT.

Temperatură centrală termică

Incalzire in pardoseala probleme 9
Bine, mă, de-aia am dat atâta cheși pe centrala asta, să am căldură!

Centrala termică poate fi CTgaz, PdC aer-apă, sol/apă-apă, cazan lemne/peleți, CT electrică etc.

Interpretare ° Omul caută pe temperatură_CT.ro cum s-o mai tot seteze să aibă acolo un minim de confort termic. Păcat, experții.ro l-au povățuit să monteze ditamai centrala de 35..55kW. Foarte bine, însă, ciudat, problema nu e dată de puterea maximă, ci de: puterea minimă și cea de pornire (of! ce-s astea!?) ale PdC/CTgaz.

(R) Top CTgaz, Setări PdC, Setări CTgaz.
(R) Ce nu recomandă toți (firme, instalatori)?
CTgaz cu putere minimă de ±2kW;
– putere de pornire de 3..4kW;
– cu WiFi încorporat (nu mai avem nevoie de niciun termostat wifi;
PdC aer-apă, sol/apă-apă 4..8kW, mult sub 20..chiar40 kW pentru case de om;
adaptare meteo (cele mai mici temperaturi) = modulare (schimbare) automată temperatură apă IPAT în funcție de frigul de afară. Toate PdC/CTgaz moderne au softul de adaptare meteo încorporat, nu costă nimic, ne trebuie doar materie cenușie să-l știm manipula.

Aerisire

Incalzire in pardoseala probleme 4
Hmm, auzi! Nu închizi geamu ăla? Ne-ai aerisit destul, dragă.

Interpretare ° Omul aude apa prin instalație sau amicii îi spun că mai trebuie aerisită instalația.

Fără iz de mare inginer, observ că instalatorii (cam toți) efectiv nu știu să facă umplerea ca lumea. Folosesc pompe externe, recirculă puternic la nesfârșit cu ele. Dar, de fapt, ce fac? Dizolvă aerul în apa din circuitele de IPAT, similar cu zahărul dizolvat în ceai. De asemenea, instalatorii se bazează pe bietele aerisitoare automate, spun utilizatorului că astea vor scoate aerul, vor face minuni. Îhî! O altă iluzie de instalator: presiunea trebuie să fie 1,5..2,0 bari; nici vorbă.

(R) Umplere și aerisire corecte, Vas de expansiune.

Echilibrare

Incalzire in pardoseala probleme 2
mmmBună! Știi la ce mă gândesc? Hai să fim mai echilibrați! Tu ce zici?

Interpretare ° Fără povețe pe tema echilibrării de la instalator, lumea unde să caute dacă nu pe internet!?

Iarăși fără iz de mare specialist, dacă instalatorii nu știu face umplere cu aerisire corectă, să ne așteptăm că știu face echilibrarea hidraulică, termică? Hmm! Instalatorii deschid circuitele la maxim, setează pompele din grupurile de amestec la maxim, apoi se bazează pe magicele termostate și senzaționalii senzorii de șapă. Mda! Hai să punem și termostatele la maxim!?

(R) Echilibrare hidraulică, Reglaje hidra, adaptare înainte de orice automatizare, Grup de pompare și amestec = bani aruncați.

În cât timp

Incalzire in pardoseala probleme 7
Un pic de răbdare nu poți avea! Ești culmea.

Interpretare ° Clar că cine caută în cât timp / cât de repede se încălzește o cameră cu IPAT are ceva încurcături cu încălzirea. Instalatorii pun bază maximă pe automatizarea aia ON/OFF, complexă, complicată și scumpă; însă nasol, încălzirea în pardoseală e total diferită de calorifere. IPAT are o inerție termică infinit mai mare versus calorifere ▻ Timp încălzire IPAT.

(R) Cel mai okay când vorbim de IPAT: funcționare la ralanti 24/24 tot sezonul rece, fără ON/OFF (porniri/opriri) centrală, pompe, actuatoare, termostate etc. și fără alternări de orare Confort / Economic (noaptea ori nu e nimeni acasă); OpenTherm.

Nu funcționează

Incalzire in pardoseala probleme 8
Ei, ei, ei! N-am putut pune calorifere și io ca tot omul!?

Interpretare ° N-avem ce tălmăci. Într-adevăr, super-enervant pentru cineva care a dat 8..10.000€ pe IPAT și alte ±15.000€ pe pompa de căldură să nu aibă confortul termic vrut. Pfui! Incredibil: să dăm atâția bani, ca apoi să căutăm pe net.ro încălzirea în pardoseală nu funcționează!?

(R) Sper, chiar sper să ajute articolul Reglare temperatură IPAT.

Nu dă randament

Interpretare ° Este vorba de nu funcționează (v. mai sus). Clar pentru mine că nu se referă la eficiență, la facturi, ci la mersul încălzirii nu tocmai ok.

Șapă prea groasă

Incalzire in pardoseala probleme 6
Hrrr! iE groasă gluma!

Interpretare ° Instalatorul (chiar proiectantul) acuză: Șapa e prea groasă, dle. Veste bună: nicidecum șapa prea groasă să aibă vreo minimă culpă. Dimpotrivă, șapă groasă înseamnă inerție termică mare = cel mai ok, nu dezvolt aici. Așa că, instalatorul n-are nici cel mai mic drept să-i învinuiască pe cei cu șapa.

(R) Același articol Reglare temperatură IPAT/inerție termică, Șapă IPAT.

instalatoru blazonu plafonu șablonu

Interpretare ° Instalatorul cam are blazon, dar are și plafon, lucrează dup’ același șablon în Rămânia ▻ nuturi, pas de 10cm peste tot, GPA, actuatoare, reglete, termostate ON/OFF, PdC peste 20kW, CTgaz peste 35kW cu puterea minimă de peste 7kW.

Știm că n-am inventat noi apa caldă, totuși, suntem în 2025 imediat, foarte multe chestii sunt extrem de scumpe și nu aduc nicio firimitură de confort în plus; dimpotrivă, chiar dăunează confortului, eficienței, duratei de viață echipament + instalație + finisaj și poluării (CEVP).

Mai jos e o listă cu sfaturi ale instalatorilor, inginerilor de instalații, ing. service, socrului, chiar dirigintelui de șantier, magazinelor. Omul, chipurile, n-are voie să se abată de la aceste super recomandări – bătute-n cuie de 25 de ani în Ro.

Așa se face, lucrez de 25 de ani

Toată lumea face IPAT la unison, după același șablon. Suntem în 2024, tehnologia, pompele, automatizarea din PdC/CTgaz sunt excelente, mult evoluate, înclinate și către IPAT, nu doar spre calorifere.

Prima casă, dau o avere pe instalații?

Clar, prima sau singura casă-n viață ⇒ toată lumea ar vrea dau un ban, dar stau în față. Incredibil de mulți bani sunt aruncați pe instalații sofisticate, materiale și echipamente muuult supradimensionate. Păcat, adăugăm și o exploatare aiurea – și a instalației, și a echipamentelor.

Banii & confortu’ = 🐄&💃🏻batelu’

Mulți constată în prima iarnă a noii case că banii nu s-au dus pe confort și eficiență maxime, ci pe șApa Sâmbetei. Unii vând pompa de căldură pe olx.ro că nu dă căldură ca lumea, unii vând chiar casa însăși. Pare imaginație, însă chiar știm cazuri cât se poate de reale. Avem cazuri cu domni/doamne care plângeau la telefon că trebuie să spargă gresia, să scoată parchetul; sau situații cu gresie/parchet ridicate de IPAT umedă sau sistem uscat; mda, de necrezut, într-adevăr.

Placă cu nuturi

Sfat ° Așa se face, dle, nuturile sunt ce trebuie! Nuturile super-protejează țeava și de șapă, și de cei care-o toarnă!

sibo: De parcă cei care fac șape n-au mai văzut țevi prețioase-💎 de încălzire-n podea. Dimpotrivă, cei care fac șape își cunosc meseria. Pe lângă faptul că e un polistiren expandat de 2 bani, problema maximă a nuturilor = contactul șapei cu țeava: sub țeavă zero șapă, pe laterale jumate nut, jumate șapă, contact ok doar în partea de sus a țevii. Dacă totuși veți folosi, cumpărați plăci cu nuturi rotunde, nu pătrate + șapă fluidă (de ±4× mai scumpă decât cea uscată).

Pre-șapă

Sfat ° Păi, evideeent, dle; plăcile cu nuturi (expandat fragil de 2 bani) trebuie să stea pe o suprafață perfect netedă, lisă, orizontală la boloboc!

sibo: Bietu’ om plătește două șape total degeaba să-i facă munca ușoară instalatorului care, oricum, ia o sumă frumoasă de bani pe montajul IPAT.

Bonus
Comentariu cu răspunsurile corecte la întrebările de mai jos ⇒ reducere 1k lei/lucrare IPAT (peste 100m²)

1) Șapa cu IPAT nu are grosime constantă, într-o parte are 6cm, într-o parte 10cm; se va simți mai rece în zona cu șapa mai groasă? Considerăm același finisaj, gresie.

2) Când regimul de transfer termic e tranzitoriu?

Șapă

Sfat ° Din’aia scumpă, fluidă; nicidecum cea ieftină, uscată. În plus, șapa să nu depășească 3,5..4,5cm peste generatoarea superioară a țevii! Și… fulgi în șapă, mulți, mulți fulgi, că poate nu mai treb’e ciment!

sibo: Șapă încălzire în pardoseală

Inerție termică

Sfat ° Dle, ăia au făcut șapa prea groasă, de-aia nu merge încălzirea în pardoseală, de-aia se încălzește greu (*lent). Eu am făcut instalația impecabil, grupurile de pompare merg la maxim (debite de 4l/min), termostatele (senzorii de șapă, regletele, actuatoarele) funcționează perfect, la fel și PdC/CTgaz.

sibo: Ce-i aia inerție termică? O șapă foarte groasă ajută sau încurcă pompa de căldură pe ger? Dar pe caniculă?

Bonus
Comentariu cu răspunsurile corecte la întrebările de mai jos ⇒ reducere 1k lei/lucrare IPAT (peste 100m²)

Faceți un experiment, întrebați instalatorul:
1) Ajută sau încurcă inerția termică mare într-o casă de om?
2) De ce trebuie să facem diferența dintre o casă de om folosită 24/7 vs clădire de birouri folosită L-V 7⁰⁰-19⁰⁰ vs sală de botezuri folosită când-cum câteva ore vs hotel?

Țevi – brand, marcă

Sfat ° Nu orice ieftineală, că 💎 din Germaniaaa ⇒ Rehau Tece Tiemme Uponor Ivar Purmo.

sibo: E ok cam orice țeavă de pe piață; nu contează brandul, ci exploatarea. Cu temperaturi, presiuni joase, fără variații, oricât de ieftină țeavă va trăi sute de ani.

Țevi – PE-Xa..aaa

Sfat ° Dle, numai țeavă PE-Xa, nu care cumva PE-Xc, ori d, nici e, f, g, nici PE-RT!

sibo: Normal, PE-Xa e cel mai ușor de montat, nu cea-mai-cea țeavă. Frecvent, PE-Xa are, de fapt, cele mai mici temperaturi și presiuni de lucru.
Purmo vs Rehau vs Uponor, Cea mai bună țeavă pentru IPAT

Pas de 10cm peste tot

Sfat ° Vrei să mori de frig cu pas de 22,5 cm!? Cu pas de zece peste tot, suntem siguri că e cald peste tot cum trebuie. Băgăm țeava între 2 nuturi de 5 cm, așa facem de 25 de ani. Iar, sub geamuri facem o bandă de 1 metru cu pas de 5 cm.

sibo: Noi spunem „pas” la pas de 10cm peste tot. Skip that. Păcat, nu vorbim de pași de nota 10/calculați, ci de 10cm între 2 țevi consecutive. E tot una un living înconjurat de pereți calzi, arie de 40m² și gresie pe jos cu un dormitor cu 2..3 pereți exteriori și parchet de 14mm grosime, iar suprafața radiantă de doar 10m², de 4× mai mică vs living?

Bucle nicidecum peste 60m

Sfat ° Așa se face, punct. Există colaci de 120 metri pentru ca noi, instalatorii, să-i tăiem în două, indiscutabil.

sibo: Face careva vreun calcul hidraulic (Colebrook–White) pentru pierderile de sarcină (presiune)? Țeava 17×2mm poate avea lejer 120..140.. metri/buclă, fără nicio problemă hidraulică, chiar dacă vorbim de pompă de căldură.

GPA, indispensabilul grup de pompare și amestec

Sfat ° GPA, gpa și iar gpa, boss! Cum să meargă apa aia-n țevi fără un milion de grupuri de pompare și amestec prin casă!? Pompa din PdC/CTgaz cum să ducă ditamai instalația de IPAT într-o casă de 219m²?sibo: Grup pompare și amestec de evitat, Pompa nu duce?, Reglare IPAT – Urzeala temperaturilor

Incalzire in pardoseala probleme vs sibo
Păi, și experții Facebook spun că ăia de la sibotherm sunt proști.
Distribuitoare cu 14 căi

„Multe-s căile…”

Sfat ° Să fie cele mai mari distribuitoare de pe piață, să fie 🐎cai🐎 multe. Punem un singur distribuitor în camera tehnică, și gata, nu se vede, totul ok.

sibo: În fața distribuitorului va fi un covor de 28 de țevi, 14 tur + 14 retur, dar ce bine va fi su’ talpă. Bineînțeles, toate distribuitoarele puse-n colț de casă, să străbatem pe diagonală cu țeavă inutilă până s-ajungem în camera care treb’e. Distribuitorul ar trebui amplasat în centrul de greutate al unei arii. Iar, suprafața să fie undeva la un ±100m² (depinde și de geometrie). Noi foarte rar folosim distribuitoare peste 7..8 căi.

Nu un singur distribuitor cu 9..14 cai
Amplasare și alegere optime distribuitoare IPAT
iPhone & iTermostate

Sfat ° iMulteTermostate = iControlMult! Păi, dai pac-pac din iPhone sau iSamsung și pac-pac tonele casei se execută rapid, faci ce temperatură vrei, unde vrei, când vrei, instant*aneu!

sibo: Termostate cu senzori de mișcare, cu geo-tagging, cu soft anti geam-deschis (n-apucă actuatoarele să-și facă întreaga cursă, că-l închid deja) și alte minuni destinate ventiloconvectoarelor sau caloriferelor de tablă cu aer cald, sunt cam degeaba pentru IPAT cu o inerție termică infinit mai mare. Altă greșeală pentru economie și confort = alternare temperaturi de confort 23°C și de economic 20°C, când casa pierde iarna abia 1°C în vreo una..două zile.
Ce rol joacă automatizarea?, Automatizare simplă sibotherm

Instalatorii montează automatizarea super sofisticată de IPAT, dar o și reglează, o și setează? Cu setările trebuie să se descurce utilizatorul singur, iar căutări interminabile pe net.

Senzori de șapă

Sfat ° Clar, senzorii de șapă sunt obligatorii, cu ei ești safe, cu ei poți controla super-ușor temperatura șapei.

sibo: Nici nu le mai treb’e nisip celor cu șapa de atâta senzoru’ prin șapă!

Reglete, centre/module de comandă pompă GPA, sursă de căldură

Sfat ° Dle, obligatoriu-forțat să fie oprită PdC/CTgaz, să fie oprite pompele de circulație, să fie oprite actuatoarele. Păi, cum altfel să faci economie? Să consume curent 24/24 pompa de căldură!? Să pape gaz non-stop centrala aia!? Fără termostat, pompa din PdC/CTgaz „se duce” în 2 luni.

sibo: Cum spuneam, utilizatorul se va descurca singur (căutări pe net) cu setările termostatelor master, slaves, cu reglajele PdC/CTgaz. Instalatorul chiar deschide ochii omului că ce prostii pot fi: lipsa termostatelor, modularea puterii, compensarea meteo (senzor exterior), schimbarea setărilor din fabrică ale PdC/CTgaz.

Actuatoare-eee

Sfat ° Să nu ai circuite mai mari de 60 metri ⇒ distribuitor parter 14 căi, etaj 14 căi. Pac-pac, din iSamsung dai comandă la termostat, termostatul regletei, regleta către actuatoare și spre CTgaz/PdC. Simplu: actuatoarele închid/deschid căldura din zonă.

sibo: Doar cursa unui actuator durează vreo 10..20 minute, ce să mai vorbim și de timpii de reacție ai structurii casei – șapă, placă, scări, pereți interiori, exteriori, tencuială, finisaje, mobilier etc.!? Dezamăgitor: nu prea va fi niciun 🚀 pac-pac.

Cable kilometri

Sfat ° Oo, cablurile sunt sfinte; cu ele, nu se întrerupe comunicarea niciodată. Comunicarea fără fir dăunează sănătății.

sibo: Deși în apartamentul de unde se mută omul își dorea numai și numai termostat fără fir, acum la noua casă pune kilometri de cabluri: de la 10 termostate la 28 de actuatoare + de la reglete la CTgaz/PdC.

Pompă de căldură peste 20kW și puffer de’o tonă

Sfat ° PdC/CTgaz mare, mare, cu mulți kilowați, că e vorba de o casă, nu de o garsonieră.

sibo: De ce se fabrică PdC de 4kW? Să fie pentru garsoniere de 9m²? Foarte mulți instalatori sau ingineri instalatori supradimensionează să fie siguri că centrala duce; nu fac diferența dintre încălzire și apă caldă menajeră, nici diferența dintre acm acumulată sau produsă instantaneu.
CTgaz – rușine / încălzire, apă caldă, pompă
Ce rol are un puffer? Ce rost are o butelie de egalizare? Prin pufferul de o tonă pot fi pierderi de 5kWh/zi = 0,210kW putere, câtă putere electrică absorb clienții noștri toamna, primăvara, iarnă blândă. Consumul mediu lunar consumat de clienții sibo PdC+IPAT e sub 5W/m², adică ±540kWh/luna cea mai rece per casă cu 150m² utili.
Cât consumă clienții noștri cu PdC+IPAT

CTgaz cu puteri minime de peste 7kW

Sfat ° La mintea cocoșului, o centrală de 24kW nu duce o casă. CTgaz de 24 sunt pentru garsoniere.

sibo: Suntem în 2024, știm ce puteri minime au CTgaz moderne? Știm de ce contează puterea minimă? Dar, puterea de pornire? Cât consumă o casă pentru încălzire iarna? Dar toamna, primăvara? Cât consumă o centrală pentru preparare apă caldă? Ce înseamnă apă caldă făcută instantaneu? Dar, acumulată? Ce putere are rezistența unui boiler electric de 150 litri? Un instant pe gaz (numai apă caldă) ce putere are?
PdC aer/apă, Top CTgaz, Puterea minimă

Automatizare proprie PdC/CTgaz. Există?

Sfat ° Niciunul. Setările din fabrică sunt perfecte. Nu te băga la creație, e o prosite să schimbi setările!

⁉️ Știm că adaptarea meteo aduce cel mai bun confort, cele mai mici facturi, cea mai lungă viață echipament, instalație, poluarea cea mai mică?
⁉️ Știm că PdC aer-apă și CTgaz au deja softul de compensare meteo din fabrică ⇒ zero lei? Îl folosește, îl promovează inginerii de instalații, inginerii de service, instalatorii? [∃ mici excepții.]
⁉️ Știm câte setări extrem de utile au PdC/CTgaz moderne? Știm că încă (2024) vin din fabrică reglate pe calorifere, setări total aiurea pentru încălzirea în pardoseală?

Fără intervenția creierului și bicepsului umane, denumirile
aerisire/umplere automată
echilibrare hidraulică automată
– automatizare learning
ai totul la un clic pe telefon
faci ce temperatură vrei oriunde în șapă
faci ce temperatură vrei pe fiecare cm² sub talpă
faci ce temperatură vrei în aer oricând, oriunde prin casă
confort, eficiență, viață, poluare
sunt doar

parfum de comerț. Apoi, probleme IPAT.

Comentariu. Aici, suntem pertu. Probabil, răspunsul e deja în Comentarii. Deși nu apare confirmare, mesajul se trimite. Pentru poze pune un link/cloud.

5 comentarii la „Incalzire in pardoseala probleme? Ce caută lumea pe Google iarna?”

 1. Nu am găsit secțiunea cu “mulțumiri”, așa că scriu aici.
  Ma bucur că am urmat sfaturile sibotherm.
  Am făcut proiectarea cu ei, am pus în operă singur. Nu doar atâta, când toți izolau cu 10cm polistiren eu puneam ieftin de 20 (2019). Pod izolat cu 30 vata rola. Epoxy bai și LVT toată casa. Am făcut astea tot în urma sfaturilor sibotherm și nu îmi pare rău. (Rău îmi pare că nu am ajuns mai repede aici sa știu cum să dimensionez ferestrele).
  A fost greu să rezist presiunii cunoștințelor sau meșterilor când făceam ip după proiect.(ești considerat nebun).
  Acum cu 0,3 curba mă bucur de 22 grade constant in casa 159mp.

  Mulțumesc sibotherm.

  Răspunde