Aport
Des, nu este nevoie de aport de căldură pe lângă cea prin pardoseală. Când calculele impun aport, propunem încălzirea în pereți, nu calorifer. Alt avantaj al pardoselii calde: nu se văd calorifere, nu încurcă.
Temperatură agent termic
Pentru a nu compromite eficiența sistemului, la dimensionare folosim aceeași temperatură joasă. La fel și când omul alege, totuși, să monteze calorifer fără aport, va funcționa pe temperaturi joase.
Iarnă vs vară
Vara nu merge încălzirea în podea, dar nici în calorifer. Prosopul se usucă de la podea, pe un suport de la Ikea. Stropii dușului se evaporă în 15 minute. Evident, e alegerea utilizatorului.
Teuri în distribuție vs circuit pe distribuitor
Dacă va fi calorifer, alimentarea lui o propunem direct din distribuție, nu din o cale în plus a distribuitorului. Distribuție PPR 32 mm, înseamnă că se pun 2 teuri 32*20*32 (sau 32 egal cu reducție). Poate fi și varianta cu o cale suplimentară pe distribuitor. De aici, va fi țeavă PPR 20 mm, racordată cu semiolandeze de 20*3/4”. Dacă alegeți să-l alimentați cu țeavă PEX, ar trebui să apelați la tije L, speciale pentru racord calorifer, cca 300 lei/set (dec., 2021). În cel mai negru caz, se poate monta un calorifer de baie electric.
ℹ️ prinderi calorifer port-prosop
2 șuruburi jos-jos-de-tot
2 șuruburi la mijloc, nu sus-sus
Putem băga și-n spate prosopul, fără nervi că blochează prinderile.