Temă proiect îp/PdC     Formular ofertă îp
Setări PdC aer-apă   Setări CTg   Schimb CTg cu PdC?
Cât consumă PdC   Preț PdC-boiler   Preț PdC Hyundai

Grup pompare amestec ° nu

Pompă de căldură cu panouri voltaice  
 
Pas 10cm/tot+GPA+9 senzori, ce caută omu'?  
 
Asistență sibotherm = multe-multe-răspunsuri  
 
Bonus 1k € acordat în Grup pompare nuuu  
 
sibotherm app tel&lap în setări browser  
 
Ne lăudăm cu multe cliente smart; onorați.


În unele manuale de pompe de căldură scrie foarte clar: dacă încălzirea casei se face numai cu încălzire în pardoseală, sau numai cu calorifere, ori numai cu ventilo-convectoare, nu se vor folosi grupuri de pompare amestec.

Analfabetismul funcțional din Rămânia îl regăsim și pentru instalațiile de încălzire în pardoseală. Deși, în prescripțiile tehnice ale fabricanților scrie foarte clar: Grupul de pompare și amestec se folosește când extindem o instalație existentă de temperatură înaltă (calorifere) cu o încălzire în pardoseală de temperatură joasă, instalatorii și chiar inginerii (aproape toți) nu concep IncPard fără acest grup.

Grup pompare amestec - functionare
Grup pompare amestec – principiu de funcționare
Apa fierbinte de la centrală 75°C se amestecă cu returul rece de la bucle 25° = 35°C, adică temperatură joasă pentru IncPard; iar retur înapoi la sursa de căldură, eventual, 60°C.

Grup pompare amestec în 2022
Fabricanții știu că centralele moderne merg deja singure pe temperaturi joase, chiar 10..20°C; știu că eficiența lor e cea mai mare când temperatura apei e cea mai mică, pompele de căldură chiar pot avea COP de 2, 3 ori mai bun. Grupul scade temperatura turului cu ±20°, fără voia omului. Să poată vinde și în 2022 grupuri de amestec IncPard, încearcă să micească această diferență de 20°C, sau chiar s-o înlăture. Adică, centrala va face 25,4°C, grupul să dea mai departe tot 25,4°C = de fapt, doar să pompeze, fără niciun amestec. Noi, sibotherm, suntem de mult timp în 2022, fără să consumăm degeaba energie electrică a planetei cu vreo 3 alte-pompe.

50 W×3 pompe = 150 W
150 W×24 h×30 z = 108 kWh/lună

bani aruncați
108 lei/lună
108 kWh×1 leu/kWh
Cât costă 1 kWh⚡?
Să punem și banii pentru 25 de actuatoare?
25×2W = 50 W

Duce pompa din centrală toată IncPard?
Da, pompa din CT gaz sau pompă de căldură duce singură toată instalația, ca și cum ar fi fost calorifere. De ce o casă de 200 m² cu calorifere nu are câte o pompă pe fiecare etaj?

440 m² de IncPard D+P+E (din care zonă zi parter 83 m² cu înălțime de peste 6 m)
Avem client cu suprafața asta mare, o CT gaz 24 kW, nicio altă pompă externă, instalația funcționează perfect. Smart-home (KNX) nu dă nicio comandă centralei; ciudat?

Justificări foarte limpezi în Grup de pompare și amestec de evitat.

Grup amestec incalzire in pardoseala - reglare temperatura
Cel mai citit articol pe timpul sezonului rece: Urzeala temperaturilor.

Cel mai citit articol în sezonul rece: Urzeala temperaturilor, pentru că lumea nu mai știe cum să regleze temperatura aia să aibă acolo un confort ok, niște facturi ok.

Comentariu. Aici, suntem pertu. Probabil, răspunsul e deja în Comentarii. Deși nu apare confirmare, mesajul se trimite. Pentru poze pune un link/cloud.