°Ce caută lumea pe Gugăl din aiFon toamna?
°Dă frigu’, ‘ncepe baiu’ cu încălzirea-n podea?
°Ce pagini sibotherm cresc cu frigu-n 🇷🇴?
°Cum să mai reglez CTgaz/PdC, temperatura apei, să fie acolo un confort?
Top 3 crescute/Gugăl
octombrie vs septembrie ’22/Google
top articole IncPard /sezon rece
🥇
Urzeala temperaturilor
🥈
Aerisire
🥉
Setare CTgaz
🎁
Setare PdC
Foarte mulți vin pe sibotherm.com din cauza problemelor de IncPard – sau, fără probleme mari, că facturi mari – motiv pentru care, cu părere de rău, pagina Contact începe cu rugămintea ca non-clienții sibo să evite ✉️&📞. Doi oameni ne-au dat o stea în recenzii Google că nu ne-am dus să reparăm IncPard cu funcționare aiurea, au pus o stea deși nici nu le-am vândut ceva, nici nu le-am montat ceva.
Top 10 sibo/Gugăl
Top 10 căutări ce aduc oamenii pe saitul nostru în sezonul rece mai jos. Cum dă frigul, omul observă că IncPard nu funcționează așa cum îi spunea toată lumea.
Să aibă acolo un confort (cât-de-cât, vorba aia) lumea, în loc să apeleze la propriul instalator sau proiectant, caută, caută, caută pe net.
Interpretare top termeni de căutare ↓
🥇
1° Pe cine să mai întreb, că mă scoate din sărite încălzirea asta-n pardoseală?
Omul, deși când face lucrarea, ascultă (da’ ascultă-ascultă) de instalatoru, nașu, cumnatu, socru, colegu, vecinu etc., hopa! IncPard merge ca porcu, niciunu nu mai are sfaturi prețioase. Așa că, omul caută pe net vreo idee, vreo rezolvare; de multe ori: sibotherm.
🥈
2° Ce temperatură să aibă, de fapt, apa să fie, totuși, un confort? Deși am un milion de termostate și senzori de șapă, mai trebuie să setez io temperatura apei? De ce?
🥉
3° Unii nu pierd vremea pe net doar după pornirea IncPard, ci fac proiect/lucrare cu sibo, ne găsesc pe net înaintea lucrării.
4° e frig în casă, ce temperatură să aibă IncPard: apa, sub talpă, aerul?
5° e frig în casă, cum să mai știu regla centrala, CTgaz, PdC?
6° e frig în casă, e prea groasă șapa?
7° e aiurea în casă, cum reglez temperatura, cum fac ce temperatură vreau?
8° e frig în casă, trebuie să aerisesc IncPard?
9° e frig în casă, cât pot face maxim temperatura aia să fie călduț?
10° e frig în casă, cum echilibrez? În living mă topesc de caaald!
Articolul ăsta ar fi, chipurile, un pamflet. De fapt, e capitolul Instalații degeaba 3.
Știm că n-am inventat noi apa caldă, însă, suntem în 2023, foarte multe chestii sunt extrem de scumpe și nu aduc nicio firimitură de confort în plus; dimpotrivă, chiar dăunează confortului, eficienței, duratei de viață/echipament, instalație, finisaj și poluării, CEVP.
°°°°°
Așa se face, lucrez de 25 de ani
Toată lumea face IncPard la unison, după același șablon, v. mai jos.
sibo: Ok, suntem în 2023, altă tehnologie în CTgaz și pompe de de căldură.
Prima🏡, dau o avere pe instalații?
Clar, prima sau singura casă-n viață ⇒ toată lumea ar vrea dau un ban, dar stau în față. Incredibil de mulți💰sunt țipați pe instalații sofisticate și echipamente muuult supradimensionate + o exploatare aiurea, și a instalației, și a echipamentelor.
💰& confortu’ = 🐄&💃🏻batelu’
Mulți constată în prima iarnă a noii case că banii nu s-au dus pe super confort și eficiență, ci pe șApa Sâmbetei. Unii vând pompa de căldură pe olx.ro că nu dă căldură ca lumea, unii vând chiar casa însăși. Pare imaginație, însă chiar știm cazuri cât se poate de reale. Avem cazuri cu domni/doamne care se plângeau la telefon că trebuie să spargă gresia, să scoată parchetul; sau cazuri cu gresie/parchet ridicate de IncPard umedă sau sistem uscat; mda, de necrezut, într-adevăr.
instalatoru blazonu plafonu șablonu
Mai jos sunt câteva sfaturi insistente ale instalatorilor, inginerilor de instalații, service, socrului șamd. Omul, chipurile, n-are voie să se abată de la aceste super recomandări, bătute-n cuie de 25 de ani.
🙈💰țevi brand
Nu orice ieftineală, că💎 ⇒ Ivar Purmo Rehau Tece Tiemme Uponor.
sibo: E ok cam orice țeavă de pe piață; nu contează brandul, ci exploatarea. Cu temperaturi, presiuni joase, fără variații, oricât de ieftină țeavă va trăi sute de ani.
🙈💰țevi PE-Xa..aaaa
Dle, numai țeavă PE-Xa, nu PE-Xb, sau PE-Xc, ori d, nici e, f, g, nici PE-RT!
sibo: Normal, PE-Xa e cel mai ușor de montat, nu cea mai cea țeavă. Frecvent, PE-Xa are cele mai mici temperaturi și presiuni de lucru.
🙈💰placă cu nuturi
Așa se face, dle, nuturile-s ce trebuie! Nuturile super-protejează țeava și de șapă, și de cei care-o toarnă!
sibo: De parcă cei care fac șape n-au mai văzut țevi prețioase-💎de încălzire-n podea. Dimpotrivă, cei care fac șape sunt, de obicei, eleganți și-și cunosc meseria. Pe lângă faptul că e un polistiren expandat de 2 bani, problema maximă a nuturilor = contactul șapei cu țeava: sub țeavă zero șapă, pe laterale jumate nut, jumate șapă, contact ok doar în partea de sus a țevii. Dacă, totuși, veți folosi, cumpărați plăci cu nuturi rotunde, nu pătrate + șapă fluidă de ±4× mai scumpă decât cea uscată.
🙈💰pre-șapă, staționar/tranzitoriu
Păi, evideeent, dle; plăcile cu nuturi (expandat fragil & de 2 bani) trebuie să stea pe o suprafață perfect netedă, lisă, orizontală la boloboc!
sibo: Bietu’ om plătește două șape total degeaba să-i facă munca ușoară instalatorului care, oricum, ia o sumă nesimțită de bani pentru IncPard
Comentariu cu răspunsurile corecte la întrebările de mai jos ⇒ reducere 1k lei/lucrare IncPard
1) Șapa cu IncPard nu are grosime constantă, într-o parte are 6cm, într-o parte 10cm; se va simți mai rece în zona cu șapa mai groasă? Considerăm același finisaj, gresie.
2) Când regimul de transfer termic e tranzitoriu?
🙈💰șapă
Aia scumpă, fluidă; nicidecum aia ieftină, uscată; în plus, șapa să nu depășească, dle, 3,5..4,5cm peste generatoarea superioară a țevii! Aa, era să uit, iGrijă să pui fulgi în șapă, mulți, mulți fulgi, că poate nu mai treb’e ciment!
sibo: Șapă încălzire în pardoseală
🙈💰inerție termică
instalatorul: Aici nu mai e cazul de sfaturi.
sibo: Ce-i aia inerție termică?
Comentariu cu răspunsurile corecte la întrebările de mai jos ⇒ reducere 1k lei/lucrare IncPard
Faceți un experiment, întrebați instalatorul:
1) Ajută sau încurcă inerția termică mare într-o casă de om?
2) De ce trebuie să facem diferența dintre o casă de om folosită 24/7 vs clădire de birouri folosită L-V 7⁰⁰-19⁰⁰ vs sală de botezuri folosită când-cum câteva ore vs hotel?
🙈💰GPA
GPA, gpa și iar gpa, boss! Cum să meargă apa aia-n țevi fără un milion de grupuri de pompare și amestec prin casă!? Pompa din PdC/CTgaz cum să ducă ditamai instalația de IncPard în casă de 219m²?
sibo: Grup pompare și amestec de evitat și Pompa nu duce?
🙈💰iPhone & iTermostate
iMulteTermostate = iControlMult! Păi, dai pac-pac din iPhone sau Samsung Z Fold4 și pac-pac tonele casei se execută rapid, faci ce temperatură vrei, unde vrei, instantaneu!
sibo: Ce rol joacă automatizarea? Termostate cu senzori de mișcare, cu geo-tagging, cu soft anti geam-deschis (n-apucă actuatoarele să-și facă întreaga cursă, că-l închid deja) și alte minuni destinate ventiloconvectoarelor, sau caloriferelor de tablă cu aer cald, sunt cam degeaba pentru IncPard cu o inerție termică infinit mai mare. Altă greșeală pentru economie și confort = alternare temperaturi de confort 23°C și de economic 20°C, când casa pierde iarna abia 1°C în vreo una..două zile.
Instalatorii montează automatizarea sofisticată de IncPard, dar o reglează, o setează? Cu setările trebuie să se descurce utilizatorul singur, iar caută pe net.
🙈💰senzori de șapă
Clar, senzorii de șapă sunt obligatorii, doar cu ei există control pe temperatura șapei.
sibo: Nici nu le mai treb’e nisip celor cu șapa de atâta senzoru’ prin șapă!
🙈💰reglete, centre comandă
Obligatoriu-forțat să fie oprită PdC/CTgaz, să fie oprite pompele de circulație.
sibo: Cum spuneam, utilizatorul se va descurca singur cu setările. Instalatorul explică omului ce înseamnă modulare putere și compensare meteo sursă de căldură, ce rol are o pompă de circulație?
🙈💰km de cable
Deși în apartamentul de unde se mută omul își dorea numai și numai termostat fără fir, acum la noua casă pune kilometri de cabluri: de la 10 termostate la 28 de actuatoare + de la reglete la CTgaz/PdC. Alea fără fir se strică, nu mai comunică la un moment dat? Casa se-ncălzește mai degrabă de la cable, apoi de la țevi.
🙈💰actuatoare 28 buc
Limpede, distribuitor parter 14 căi, etaj 14 căi. Pac-pac din iPhone dau comandă la termostat, termostatul regletei, regleta către actuatoare și CTgaz/PdC. Păi, doar cursa unui actuator durează vreo 10..12 minute, ce să vorbim de timpii de reacție ai structurii casei – șapă, placă, scări, pereți interiori, exteriori, mobilier etc.
🙈💰distribuitoare cu 14 căi
Evident, cele mai mari distribuitoare de pe piață, să fie 🐎cai🐎multe. În fața distribuitorului va fi un covor de 28 de țevi, 14 tur, 14 retur, dar ce bine-i su’ talpă.
Bineînțeles, toate distribuitoarele puse-n colț de casă, să străbat toooată casa cu țeava pân-ajung în camera care treb’e.
🙈💰bucle de maxim 60m
Face careva vreun calcul pentru pierderile de sarcină (presiune)? Țeava de 17mm diametru poate avea lejer 120m, fără nicio problemă hidraulică.
🙈💰pas de 10cm peste tot
Păcat, nu vorbim de pași de nota 10/calculați, ci de 10cm. E tot una un living înconjurat de pereți calzi de 40m² și gresie cu un dormitor cu 2 pereți exteriori și parchet de 14mm, iar suprafața radiantă de doar 10m², de 4× mai mică?
🙈💰pompă de căldură peste 16kW și puffer de o tonă
De ce se fabrică PdC de 4kW? Să fie pentru garsoniere de 9m²? Foarte mulți ingineri instalatori sau instalatori supradimensionează să fie siguri că centrala duce; nu fac diferența dintre încălzire și apă caldă menajeră, nici diferența dintre acm acumulată sau produsă instantaneu.
Ce rol are un puffer? Ce rost are o butelie de egalizare? Hmm, așa se face, dle!
Prin pufferul de o tonă pot fi pierderi de 5kWh/zi = 0,210kW putere, câtă putere electrică absorb clienții noștri toamna, primăvara. Consumul mediu absorbit de clienții sibo pe decembrie 0,3..0,5kW = 7..12kWh/zi, case de 120m².
🙈💰CTgaz cu puteri minime de peste 5kW
Suntem în 2023, știm ce puteri minime au CTgaz moderne? Știm de ce contează puterea minimă? Cât consumă o casă pentru încălzire iarna? Dar toamna, primăvara?
🥇🧠🌍automatizare proprie PdC, CTgaz
Știm că adaptarea meteo aduce cel mai bun confort, cele mai mici facturi, cea mai lungă viață echipament, instalație, poluarea cea mai mică? Știm că PdC aer-apă și CTgaz au deja softul de compensare meteo din fabrică ⇒ zero lei? Îl folosește, promovează (cu mici excepții) inginerii instalații, inginerii de service, instalatorii?
Fără intervenția
creierului și bicepsului umane,
denumirile
aerisire/umplere automată
echilibrare hidraulică automată
learning
ai totul la un clic pe telefon
faci ce temperatură vrei în șapă
faci ce temperatură vrei sub talpă
faci ce temperatură vrei în aer
confort, eficiență, viață, poluare
sunt doar
parfum de comerț.