Articolul este în lucru, ca mai toate articolele din acest site. Până una-alta, pot fi citite recenziile de pe Google.
Pe Google sau Facebook sunt multe căutări incalzire in pardoseala pareri pro și contra, dezavantaje. Într-o casă nouă-nouță, ce ingineri sau arhitecți (mai) recomandă calorifere? Sau, pardoseală-parter, calorifere-etaj? Așa-sfătuiți de experți, normal că oamenii își ridică semne de întrebare: Încălzire în pardoseală peste tot? În dormitor, sub parchetul stratificat? Ridică praful?
Pot pune IPAT oriunde?
IPAT (încălzire în pardoseală) poate fi și sub: parchet masiv, mochetă, parchet sensibil la temperatură șamd.
IPAT poate fi și în demisol sau garaj, apartament sau casă renovată.
Fără proiect și ON/OFF
Într-adevăr, din cauza unei chipurile-proiectări și exploatări nereușite (ON/OFF), există sisteme care nu aduc confortul superior față de calorifere. La fel, cu podele prea-calde ⇒ un efect convectiv mai mare, curenți de aer ce pot antrena praful – oricum, un efect mult mai slab față de cel dat de caloriferele-de-2-bani din tablă.
Încălzire în pardoseală probleme? Ce caută lumea pe Google iarna? |
Reglare temperatură IPAT cel mai citit articol în sezonul rece de către cei cu automatizare complexă ON/OFF, non-clienți sibotherm |
Consum max. PdC+IPAT sibotherm < 5W/m², ½ din puterea maxim acceptată de o casă pasivă 10W/m²; Cât consumă beneficiarii noștri? |
Încălzire în pardoseală preț Sibotherm |
IPAT păreri
Credem că părerea avizată este a celui care deja se bucură de IPAT.
Sperăm, cât mai mulți dintre clienții noștri să aibă timp de a scrie 2..3 cuvinte despre confort termic, praf, încălzire sub parchet, sub mobilă, sub duș walk-in, facturi etc. și chiar despre experiența cu noi. Sperăm să ne laude – clar, dar pot scrie și despre chestii negative pe care ar trebui ca noi să le îmbunătățim.
Am fi onorați să primim câte un verdict despre IPAT și de la non-clienți de-ai noștri.
Mersi.
SiboTherm? Profesionisti, seriosi si de incredere.
Sunt din Arad si in aceasta primavara am efectuat cu ei toata lucrarea, cap-coada, atat incalzirea in pardosea, instalatiile sanitare, plus caminul tehnic cu montaj centrala pe gaz si o pompa de caldura. Casa are o suprafata utila de 140 mp. Este prima iarna in care voi porni caldura si ma astept ca totul sa fie in regula.
Ar fi multe de spus, dar pentru ca nu sunt genul sa ma grabesc cu laudele gratuite, ci doar cand este chiar cazul, uite ca am ajuns in acest moment in care chiar este cazul.
Ca si critica, strict in ceea ce ma priveste, am fost poate un client oarecum dificil pana am reusit sa inteleg partea tehnica a solutiei propuse, asta pentru ca nu aveam nici cea mai vaga idee despre ce inseamna o incalzire in pardosea. Uite cum cu ajutorul lor asa incet (corespondenta purtata, informatiile de pe site, etc.), am invatat suficient ca sa pot lua o decizie pentru o lucrare mare si foarte importanta ca functionare pe termen lung. Consider ca am luat cea mai buna decizie de a merge pe mana acestei firme.
Ma bucur sa vad ca mai exista o firma care isi respecta clientii, are rabdare cu ei si care concureaza pe piata din domeniu cu mult profesionalism. Ar fi frumos ca aceasta firma sa nu se schimbe negativ in timp, ci dimpotriva, sa ii oblige pe ceilalti sa le urmeze exemplu.
Ca tema de casa, ganditi-va ca am preferat sa lucrez cu o firma din afara judetului in detrimentul firmelor locale. Asta nu s-a intamplat la nimereala ci pe baza solutilor propuse si costurilor din ofertele primite. O instalatie de incalzire nu este o lucrare si investitie banala, asa ca va sfatuiesc sa analizati bine cu cine realizati aceasta lucrare. Eu va ajut sa aveti o pornire buna prin acest comentariu. Decizia va apartine.
Multumesc intregii echipe pentru colaborare: Bogdan, Calin, proiectantii, iar pentru ca lucrarea a durat circa 3 saptamani ma simt obligat sa mentionez si echipa, Florin si Daniel Luca care au realizat lucrarea si pentru care am tot respectul.
Succes! La cat mai multe lucrari SiboTherm!
Unii beneficiari ne pun 2..3 întrebări, alții nenumărate întrebări despre încălzire în pardoseală, instalații sanitare, pompe de căldură, centrale pe gaz, parchet, gresie, izolații termice (interminabile uneori). Încercăm să le răspundem tuturor cu cea mai mare disponibilitate. Probabil, unii simt pierderea răbdării în textul din emailuri, dar nici nu putem face chiar cursuri prin mail despre instalații. Noi înșine am învățat de-a lungul anilor prin școli, experiență și chiar de la beneficiarii noștri sau cititorii site-ului.
Heh! Cine să urmeze exemplul!? Când încă ne luptăm cu morile de vânt: tehnicieni de service PdC/CTgaz, arhitecți, diriginți de șantier, meseriași c-ții și i-ții. Of, of! „Pompa de căldură e prea mică!”; „Pompa nu duce!”; „Cine comandă temperaturile din încăperi?” și câte și mai câte bețe în roată.
Da, așa e, dificil de ales o firmă din afara județului beneficiarului. Dar, oricum, noi lucrăm în toată țara fără nicio problemă, fără să favorizăm o zonă sau alta, fără să ne temem de vreo distanță. Suntem în 2024 și cu tehnologia din instalații, și cu deplasările ;). Fără iz de comerț sau minciună, avem cazuri cu tată instalator (sau fiu, sau socru – instalator în familie sau din prietenii apropiați), iar omul a ales, totuși, propunerea Sibotherm.
(°‿°)/
Mulțumim mult și noi pentru colaborare, recenzia pe Google și pentru acest mesaj deosebit de onorant.
Mulțumesc pentru tot.
Am făcut proiectul cu sibotherm și instalația în pardoseală plus montajul pompei de căldură plus boiler cu pompă de căldură Atlas.
Ce pot să zic e că mă bucur că am găsit această firmă pe net, au montat și lucrat foarte bine totul.
Îmi plac lucrurile simple, nu complicate.
Am montat pompa recomandată de ei de 6 kW Hyundai.
Nu am avut nici o problemă.
În decembrie va fi un an de când locuim în casă.
A încălzit și răcit foarte bine cu un consum decent până acum.
Sper să funcționeze și în anii următori la fel.
Am setat-o pe automat.
Face singură tot cu adaptarea meteo, eu a trebuit să aleg doar curba.
Super, super!
Oameni serioși cei de la sibotherm și prompți.
Recomand.
Unor cunoștințe care trec pe la mine nu le vine a crede că așa funcționează cu adaptarea meteo.
Mie îmi place foarte mult.
Încă o dată, mă bucur că am dat de ei pe net.
Instalarea pompei de căldură plus instalația în pardoseală e un pic diferită față de ce se practică pe piață, mai simplu, fără multe alte chestii, fără costuri fire, potențiometre ect., dar trebuie citit informația pe site-ul lor ca să înțelegi despre ce e vorba.
Montajul s-a făcut lângă Oradea anul trecut în septembrie.
Mulțumesc tuturor celor de la sibotherm.
Keep up the good work!
Of! Cu toată rușinea, nu am identificat Florian BH. Găsesc Florian prin IF, CT, GR și alte județe. Scuze.
Mersi, mersi foarte mult pentru mesajul frumos, măgulitor pentru noi toți. Heh! Sper să nu creadă lumea că ne-am înțeles să primim așa un feedback pozitiv. Oricum, ne bucurăm imens să știm că beneficiarii sunt mulțumiți mai ales de confort, apoi și de facturile decente.
Da, într-adevăr, ce propunem e unic în România și ar trebui să le explicăm potențialilor clienți prin telefon. Însă, nu mai avem timpul necesar, așa că îi rugăm să citească pe site una alta pentru a înțelege ceea ce înseamnă confortul adus de adaptarea meteo, pașii calculați, echilibrarea hidraulică, fără grupuri de pompare, fără automatizare ON/OFF șamd.
Chiar azi am vorbit cu un client (spunem noi de tip cercetător britanic) la telefon, care-mi spunea: Uau! În 40 de minute am înțeles mult mai multe (confort termic încălzire/răcire, izolații termice etc.) decât în 2 ani de citit pe saituri, vorbit cu arhitecți, constructori, instalatori ș.a.
Mersi încă o dată pentru mesajul onorant.
Beneficiar identificat, mersi iarăși.
Păstrăm legătura.
Multumesc pentru proiectare si pentru tot ajutorul acordat.
– In octombrie 2022 am facut lucrarea cu oamenii de la Sibotherm, abia in decembrie 2023 am dat drumul la incalzire, atunci am montat pompa de caldura.
– Singurul lucru de care imi pare rau e ca nu am stiut de ei inca din faza de proiectare a casei sau macar inainte de achizitionarea pompei de caldura.
Dupa proiectarea facuta de ei casa P+E de 120 m2 utili ar fi trebuit sa am o pompa de caldura de 6kw din pacate a mea e usor marita fiind de 8kw dar nu am mai avut ce face ca era deja achizionata cand am inceput colaborarea cu Sibotherm.
– Problema apare cand se face trecerea de la iarna la primavara ca pe timpul zilei se opreste si mai porneste abia seara si atunci trebuie sa reincalzeasca toata apa din instalatie. Chiar si iarna cand bate soarele pe timpul zilei se mai opreste cateodata din cauza ca fiind marita nu poate sa reduca mai mult de atat puterea. Daca aveam pompa recomandata de ei nu as fi avut probleme de genul si as fi reusit sa o fac sa mearga cat mai mult posibil pentru a avea un consum cat mai mic.
– Chiar si asa sunt foarte multumit de consum, mai jos am pus si consumul pentru iarna trecuta.
Despre casa:
P+E de 120 m2 utili, bca de 30 cu izolatie de polistiren 15 cm, geamuri cu 3 foi de sticla (din pacate aici ca romanii cat mai mari ca sa ai pe unde sa pierzi caldura era un plus daca citeam inainte acest site, le mai micsoram) izolatie la pod de 15 cm fibra de lemn. Casa este construita in Sibiu.
Pompa de caldura Daikin 8 KW cu boiler apa calda de 230L
Consum de la pornire (decembrie 2023 – mai 2024)
– decembrie – 352 kw
– ianuarie – 501 kw (cam mare diferenta dar posibil sa fie si din cauza ca am tot umblat pe la setari sau doar din cauza temperaturilor mai mici din ianuarie vedem in ianuarie 2025)
– februarie 290 kw (de la inceputul lunii februarie ne-am mutat in casa si a fost cam 23-24 de grade in casa pana atunci a stat pe 20 de grade de la pornire, daca am pus pe temperatura 16 grade consuma mai mult ca mergea doar pe rezistente avand o temperatura mai mica pe tur de 25 de grade si in cazul asta am preferat sa stea pe 20 de grade chiar daca nu locuia nimeni)
– martie 226 kw
– aprilie 111 kw
– mai 21 kw
Recomand cu cea mai mare caldura baietii de la Sibotherm. 🙂
Va multumesc din nou pentru tot ajutorul si pentru toate informatiile pe care le-ati scris pe acest site care m-au ajutat foarte mult chiar daca am aflat un pic cam tarziu de voi.
Mulțumesc pentru proiect și tot sprijinul acordat! Totul funcționează perfect
(°‿°)/
Mulțumim și noi pentru colaborare și mesajele pozitive.
Păstrăm legătura.
Casa P+M, 100mp, fara calorifere cu centrala electrica 9kw. Izolata exterior vata bazaltica 10cm + 15cm / peretele nordic. Acoperis izolat cu lana de lemn 20cm. Inca nu am o iarna trecuta dar din experienta celorlalti clienti nu-mi fac griji. Multumesc
Mersi și pentru comentariu, și pentru recenzia Google. Păstrăm legătura.
Cu ceva intarziere, dupa ce am testat functionalitatea o iarna: FOARTE MULTUMIT!!! Cateva detalii:
– Sibiu, 120mp, doar parter, proiect+materiale+manopera;
– centrala Ariston genus one+, pe 21.5 grade cu adaptare meteo, cea mai mare factura 580 lei;
– am setat singur centrala dupa recomandare, cu suport (impecabil!) deoarece era modelul nou 2022 si era putin diferit meniul;
– foarte prompti cu instalarea, au lucrat impecabil si foarte curat; Recunosc, in general am avut noroc de oameni care au lucrat curat, de la rosu la interioare;
– am pus si recircularea ACM, dar pompa a venit destul de tarziu si inca n-am avut timp de instalare;
– m-am documentat cu vreun an inainte sa m-apuc de casa de pe site; am mai aplicat sfaturi de acolo pt echilibrarea instalatiei din apartament si i-am mai recomandat si altor prieteni pt documentare;
– singura nemultumire – legata de centrala Ariston – este ca actualizarea temperaturii de pe net se face doar la 6 ore. La variatii bruste de temperatura, reactioneaza mai greu. Nici suportul Ariston din Italia n-a fost de mare ajutor, ei sustinand doar ca actualizarea se face in fiecare ora. Am renuntat si intentionez sa montez senzor de temperatura exterioara pt iarna viitoare.
De imbunatatit:
– mai multa transparenta la modul de plata al manoperei (transfer direct in cont); n-a fost „deal-breaker”, eram obisnuit de la toti cei care mi-au lucrat la casa, dar as fi negociat un 5%; recunosc, n-am intrebat in detaliu inainte;
– la instalatie: de adaugat termostat in living sa opreasca incalzirea atunci cand merge semineul (10-15 zile/an de… hobby);
Ce mi-ar fi placut, dar n-am reusit (inca): o diferenta de 2 grade zi/noapte in dormitoare. Daca e Ok 21.5 peste zi, noaptea un 18-19 ar fi ideal. Casa fiind f bine izolata, la -10 grade afara, abia pierde 1-2 grade in 24h.
In concluzie, un mare MULTUMESC, continui sa va recomand si „tineti munca buna sus” 😉
Salutări, Sibiu!
– Ne bucurăm să „știm” de facturi mici pentru cei 121m² utili.
– Da, încercăm să asistăm beneficiarii cu setările pentru că, efectiv, nu „ajută” niciun tehnician, inginer de service etc. pentru setările propuse de noi.
– Mulțumim pentru recomandări.
– Mersi pentru feedback, nu știam că o dată la 6 ore citește temperatura exterioară pe net. Într-adevăr, majoritatea preferă și senzorul fizic.
Mulțumim pentru mesaj.
– Încercăm să estimăm cât mai bine suma pentru montaj; după lucrare facem situația de lucrări (materiale folosite și montajul făcut). Trimitem factura, beneficiarul face transfer bancar. Nu facem reduceri, oferte speciale șamd niciunui client, nicio excepție în sensul ăsta.
– Nu, nu propunem legare termostat cu CTgaz. Livingul cu șemineu rămâne mult timp cald (sâmbătă-marți/miercuri), CTgaz n-are comandă de funcționare. Oricum, living cald = non consum de energie pentru el, apa circulă fără să piardă căldură (nu relevant).
– Nu, în continuare propunem ca utilizatorii să nu dea comenzi de ON/OFF către centrală sau actuatoare, să nu facă alternare de temperaturi confort și economic. Avem clienți care n-au „ascultat de noi”, au observat ei înșiși și disconfortul, și facturile mai mari. Aș propune citire articol NU încălzire în pardoseală ON/OFF.
Mersi și pentru îmbunătățirile sugerate.
Salut!
Ar fi fezabilă încălzirea la o casa cu etaj doar cu țevi in placa dintre parter și etaj?
Tavanul să încălzească parterul…
Ar fi. Țevile din placă ar trebui dimensionate pentru necesarul de căldură parter + etaj. Transmiterea căldurii de la țevi la șapă va fi prin conducție, ar trebui calcule termice în funcție de grosimi placă dedesubt și deasupra: spre parter, spre etaj.
pe scurt: Colaborare + executie facuta cu oameni care stiu ce vorbesc si stiu ce fac.
Stiam de Sibotherm de o perioada, de pe net. Mi-am construit casa in regim propiu asa ca documentarea serioasa pt fiecare etapa a fost un lucru obligatoriu + nevoie ceva cunostiinte tehnice.
Am chemat si un instalator pt o oferta initiala: GRUPURI DE AMESTEC SI POMPE a fost regula. Stiind ceva documetatie oferita de voi l-am luat la intrebari. Raspunsurile au fost pentru ca „asa trebuie”. Am incheiat „colaborarea” pe loc si dupa am decis sa va contactez.
I-am testat „putin” pe oamenii astia cu peste 120 de mailuri 🙂 tot respectul pt atitudine, sfaturi si rabdarea de care ati dat dovata. Cred ca sigura intrebare neraspunsa este la ce ora se culca fiecare din echipa, in rest…am intrebat tot ce se putea.
Casa etaj, 155 m2 utili. Izolatie 20 cm exterior, Izolatie pod 20 cm.
Sub IP parter 5 cm extrudat ( + 5 cm in pamant sub beton). La etaj am mers tot pe 5cm extrudat pe placa. Nu am prevazut de la bun inceput casa dar personal imi doream un 10 cm de izolatie sub IP la parter.
Locatie Timisoara, Instalatia tot de la UPONOR cu teava de 17, Centrala Ariston Alteas ONE+ NET de 24kW ( merge impecabil) cu senzor temperatura exterior si toate setarile sugerate de ei sau pe care le gasim pe site.
3 distributiare (1 jos si de 2 la etaj) fara pompe aditionale.
Montaj centrala tot cu Siboterm. S-a evitat pe cat posibil coturi la 90 grade. Distribuitoarele au „curbe” toate si in rest coturi de 45 sau curba unde s-a putut. Cred ca in total am doar 4 sau 5 coturi de 90 in toata casa. La centrala am 0 Coturi (totul este liniar)
Distributie agent termic PPR Aquatherm.
FACTURI::
Cost total in 6 luni de functionare pe timp de iarna (o iarna ceva mai blanda intradevar) 2010 lei gaz ( plita este electrica deci nu are treaba).
2010 lei/ 6 luni = medie de 368 lei/ luna ( daca scad dusurile zilnice la bebelus probabil ajung la 350 lei/luna)
In prima luna de functionare, centrala a fost pe MANUAL setata la 23-24 grade (apa din instalatie) pt a usca sapa. A mers 24/24 h. Alt factor de luat in calcul la facturi.
In rest a mers pe AUTO si am tempetarua interioasa a oscilat intre 21.8 si 24.3 grade. Temperatura apei din centrala a oscilat intre 23 si 28 grade.
Va multumesc frumos pt tot!
P.S colaborarea si sfaturile continua si dupa terminarea proiectului.
P.S Scuze pt eventualele greseli de ortografie.
Colaborez cu Sibotherm de câțiva ani și sunt foarte mulțumit atât eu cât și beneficiarii de proiectele finalizate cu ei. Preturile la proiectare sunt mai mult decât corecte. Am asistență 24/7 și multă înțelegere din partea lor.
Apreciem mesajul pozitiv, deși la proiectul de acum predăm planșele chiar în ultima zi.
Profesionisti. Totul functioneaza perfect daca respecti planurile trimise.
Mersi pentru mesaj.
Am fost multumit atat de calitatea lucrarii cat si de comunicarea cu Sibotherm. Pretul este de asemenea foarte OK. Functioneaza bine! (Cluj, 150mp, pompa de 8kW Hyundai).
Mersi, mersi și aici pe site pentru feedback. Ne bucurăm să știm că totul e ok.
Salut! Snagov, IF. Casa P+EM total 168m² utili, izolatie generala 30cm (expandat 15cm + vata 15cm), peste placa 10cm extrudat parter/5cm etaj, IPAT integral Purmo sistem tacker fara nici o automatizare individuala pe circuite, fara pompe suplimentare; centrala Alteas 24 cu senzor interior (pe 22,5°) si ext, functioneaza cam 7-8 luni pe an (pe 2kw de obicei, curba 3), consum gaz strict caldura ~400mc/an
De Sibo am aflat de pe net, cautand pe cineva sa ma ajute cu un proiect de IPAT cu aport solar (de care s-a dovedit ca nu era nevoie). Mare bravo pentru suport tehnic, comunicare, disponibilitate si curajul de a gandi pragmatic si a nu se ghida dupa mituri de instalatori
Mulțumim și ne arătăm recunoștința și aici pe site pentru feedback.
Mă bucur și eu, și colegii, când știm că beneficiarul e mulțumit de propunerea tehnică, apoi de confort și consumuri.
Salut! Sunt din Buzău, am aflat despre Sibo documentandu-ma pe net pe subiectul IP. Am apelat la Bogdan pentru proiectarea sistemului…cea mai buna decizie posibilă, părere ferma după o iarnă în noua casa. Montajul l-am făcut cu un instalator local. 140 mp, sistemul a costat cam 13.500 lei, fara CT. CT de 24 kw, cea mai mare factura lunara de gaz 260 lei, 23 grade temp interioara. No GPAs, deși am avut multe discuții în contradictoriu cu majoritatea instalatorilor cărora m-am adresat pentru montaj. Nicio problema, debite ok, confort…pași între 5 și 30 cm, unii cu virgula (gen 12,5), spre disperarea instalatorului. Fără automatizare, am doar un termostat la parter, echilibrarea hidra am făcut-o singur, cu Bogdan pe mail, super simplu (oricum reglajele au fost ff mici). Montajul țevii (am folosit Uponor) peste polistiren, cu cleme. CT merge constant pe încălzire cu 2 kw, cea mai ridicată temperatura pe tur iarna trecuta a fost 34 grade (sondă de temperatura exterioara să trăiască, îmi pare rau că niciun meseriaș nu o recomanda). Comunicarea cu Bogdan – ireproșabilă, chiar și la un an după instalare. Super profi…îmi pare rau că nu am putut face și montajul cu el, distanta prea mare. Recomand cu maxima convingere!