Avem nevoie doar de suprafețele utile pe nivel (demisol, parter, etaj).
Cantitățile de materiale din ofertă sunt o medie a mii de lucrări, proiecte. Doar că, în urma proiectului tehnic (complex și dificil de realizat, plătit de cei fără montajul nostru) vom ști: unde va fi țeavă mai deasă (pas mai mic 5..12,5 cm) și țeavă mai rară (pas mai mare 17,5..25 cm), însumată va fi lungimea din ofertă. Numărul de circuite va fi identic, sau foarte apropiat cu cel din ofertă.
Bună ziua! Ce densitate a XPS recomandați pentru suportul tevii IPAT? Suprafața este de 100mp.
Multumesc!
Orice polistiren XPS este potrivit pentru agrafele de prindere a țevii de încălzire în pardoseală. Extrem de rar am nimerit modele de XPS în care agrafele nu se fixau foarte bine, dar ok. Spre deosebire de EPS, densitatea XPS-ului o vedem doar în fișele tehnice, rar în prezentări sau denumiri. Totuși, dacă ar fi un criteriu densitatea, aș sugera peste 30kg/m³.
Dar nu te ajuta la nimic densitatea . La ce folosesti densitatea ? Ca sa ce ?
Lamda il folosesti sa calculezi sarcina termica ( pierderile de energie termica )
Rezistenta la compresiune o folosesti orientativ sa vezi daca rezista sub shapa sau nu .
Pretul se foloseste sa vezi cati bani scoti din buzunar .
Dar densitatea la ce te ajuta ? E doar efect Placebo .
E un mit povestea cu densitatea . Mai demult unii puneau polistirenul pe cantar si care avea greutatea mai mare ala era bun . Ceea ce era o prostie . Inca atunci , pe vremea aia lumea n-a auzit de Lambda : W/mK
Nu poti alege XPS-ul in functie de densitate . XPS-ul cel mai accesibil are rezistenta la compresiune de 300kPa , ceea ce nu-i densitatea .
Daca vrei sa alegi XPS-ul il alegi in functie de Lambda = W/mK si de pret , dar densitatea n-o poti tu alege fiindca n-are absolut nici o relevanta. Nu apare in fisa tehnica .
Unii fabricanți pun în fișa tehnică și densitatea, kg/m³. De pildă: Gias, Austrotherm ș.a.