Temă proiect îp/PdC     Formular ofertă îp
Setări PdC aer-apă   Setări CTg   Schimb CTg cu PdC?
Cât consumă PdC   Preț PdC-boiler   Preț PdC Hyundai
  1. sibotherm.com
  2. PdC...
  3. Pompă...

Pompă de căldură sol-apă, apă-apă versus aer-apă

Pompă de căldură cu panouri voltaice  
 
Pas 10cm/tot+GPA+9 senzori, ce caută omu'?  
 
Asistență sibotherm = multe-multe-răspunsuri  
 
Bonus 1k € acordat în Grup pompare nuuu  
 
sibotherm app tel&lap în setări browser  
 
Ne lăudăm cu multe cliente smart; onorați.


Păcat, pompele de căldură sol-apă (serpentine prin curte; orizontale sau verticale), apă-apă (2 puțuri sau lac) au nevoie de pompe de circulație pentru a vehicula apa din exteriorul clădirii cu puteri exagerat de mari, 0,37..1,2kW, similar Pedrollo JSW1B. În plus, sunt recomandate pompe de circulație pentru instalația interioară de 0,37kW. Adunăm consumul pompelor de circulație = 0,75..1,6kW la care se adaugă energia compresorului = consumatorul principal. Să adăugăm și energia pierdută printr-un puffer de o tonă, 5kWh/zi = 0,2kW? Să adunăm și 2..3 grupuri de pompare amestec, 150W + 20 de actuatoare, 40W? În total peste 1kW, fără compresor (repet: consumatorul principal).

Ce înseamnă 1kW, putere consumată?
1kW × 24h/zi × 30zile/lună = 720 kWh, energie de plătit/lună. Ohooo, mult peste plafonul de 100..255 kWh/lună. Să mai punem 2..3 kW consumați și de compresor, încă vreo 1400..2000 kWh/lună = peste 2000 kWh total/lună?

Păi, clienții noștri, cu 0,75kW electrici absorbiți, încălzesc case de ±200m²/decembrie (februarie). Adică, fără consumul compresorului, energia electrică absorbită numai de pompele de circulație ale PdC sol-apă, apă-apă, este deja peste consumul unei PdC aer-apă într-o instalație sibotherm.

Atenție! Aer mai cald decât pământul ⇒ PdC aer-apă mai eficiente.

Atenție! PdC sol-apă, apă-apă pot fi fără inverter (modulare putere) ⇒ folosire puffer ⇒ alte pierderi de energie (prin pereți).

Atenție! Puffer = amestec ⇒ altă ineficiență din cauza non-control temperatură agent termic.

Comentariu. Aici, suntem pertu. Probabil, răspunsul e deja în Comentarii. Deși nu apare confirmare, mesajul se trimite. Pentru poze pune un link/cloud.

2 comentarii la „Pompă de căldură sol-apă, apă-apă versus aer-apă”

  1. Nu este necesar put sau lac,la o camera tehnica generoasa si un bazin sau puffer ar face fata. Daca sti sa proiectezi, iar bazinul sau pufferul poate fi preincalzit de un colector solar,pdc nu va di nevoita sa creasca temp mult timp daca in aspiratie ii vine cu 25/40⁰. E ca si cum ai icali o piscina doar ca foloseti un bazin sau tank pe post de sursa de apă. Apa -apa ar fi cele mai rentabile in timp.

    Răspunde