Formular ofertă îp   Temă proiect îp
Setări PdC   Setări CTgaz   CTgaz vs PdC
Cât consumă PdC   Boiler-PdC preț   PdC Hyundai preț
IPAT=încălzire în pardoseală   PdC=pompă de căldură
 1. sibo
 2. Solare
 3. Panouri solare fotovoltai...

Panouri solare fotovoltaice când?

Probleme cu încălzirea în pardoseală? Cum reglez?  
 
Grup de pompare și amestec ⇒ bani aruncați  
 
Asistență tehnică încălzire pardoseaă, sanitare  
 
sibotherm app tel&lap în setări browser  
 
Ne lăudăm cu multe cliente smart; onorați.  
 
Lumea ne dă 5 stele pe Gugăl.


Ok, dacă mi-ar da statul bani pentru fotovoltaice, aș profita. Deși, m-ar mustra conștiința față de restul cetățenilor țării care n-au 219 m² utili și barieră cu telecomandă-app pe iPhone 13 Pro Max.

Hmm, raiu’ pe pământ, cred muuulți. Dacă era așa un biznis, de ce ne milogim la casa verde? De ce ar exista acest ajutor? Dac-aș fi statul rămân – pardon, român, aș da toți banii pe:
° electrocasnice, iluminat A+++plusss; ∃ TV de 10 W/17”, 30 W/43”;
° pompe de căldură aer-apă (mai ales celor de la sat);
° educație termică, cursuri de folosire sursă și sistem de încălzire, OpenTherm; de fapt, aș obliga ca cei cu surse proprii să aibă acel curs, sau un responsabil terț;
° aș limita energia lunară kWh/lună/om, depășire limită = aș impune 10 lei/kWh gaz, 25 lei/kWh curent; în vest există ceva similar, inclusiv pentru apă. Update: pare-se și la noi cu plafonările de aprilie, 2022.

Pompă de căldură cu panouri fotovoltaice

Comentariu. Aici, suntem pertu. Probabil, răspunsul e deja în Comentarii. Deși nu apare confirmare, mesajul se trimite. Pentru poze pune un link/cloud.

2 comentarii la „Panouri solare fotovoltaice când?”

 1. Scoți bine în evidență complexitatea investițiilor în panouri fotovoltaice. Întrebarea pe care o ridici despre de ce există programul Casa Verde dacă energia solară e atât de profitabilă, îndeamnă la o analiză atentă. Și anume despre viabilitatea financiară a panourilor fotovoltaice pentru omul de rând. Deși putem spune că există un potențial mare de economisire și de protejare a mediului, adevărul este că sumele inițiale pot fi un obstacol semnificativ pentru mulți cetățeni. Într-adevăr, așa cum subliniezi, chiar și cu sprijinul oferit prin oferta Casa Verde, instalarea unui sistem fotovoltaic este adesea accesibilă doar celor cu un buget semnificativ. De asemenea, sunt total de acord cu punctul tău de vedere că ar trebui să existe mai multe investiții în educație termică și în instruirea oamenilor despre cum să folosească eficient sistemele de încălzire. Conștiințizarea este un factor esențial.

  Răspunde
  • Pfui, am și uitat de acest mic articol.
   Chiar ieri vorbeam cu un amic. Să spunem că s-au ieftinit PV-urile (voltaicele), 10k €/kit de 8kW.peak. Are facturi de cca 150 lei/lună.
   50.000 lei : 150 lei/lună = 333 luni amortizare = cca 28 ani (utilizare perfectă, fără cheltuieli cu mentenanță). Amicul răspunde: Dă-i pace, am 60 de ani deja, heh!.

   Răspunde