Șapă ° PdC Hyundai ° Schimb CTgaz cu PdC aer-apă?
Pas 10cm, GPA, 8 termostate, senzori? Ce caută omu' toamna?
sibotherm ° Calculatoare ° Ce caută românii în sezonul rece?

Ce caută românii în sezonul rece?

Ne lăudăm cu multe cliente smart; onorați.  
 
asistență sibotherm = multe-multe-răspunsuri  
 
sibotherm app tel&lap în setări browser  
 
gaz curent lemn Cât e kilowattu'?  
 
bonus 1k € acordat în Grup pompare nuuu  
 
Clig lung pe = share, linkul duce direct în acel paragraf.  
Sau: selectare text dorit, clic lung, share, linkul duce spre acel text - Chrome, Edge.

°Ce caută lumea /Gugăl din aiFon toamna?
°Dă frigu’, ‘ncepe baiu’ /încălzirea-n podeauă?
°Ce pagini de /site crește cu frigu-n 🇷🇴?
°Cum să mai reglez să fie acolo un confort?

 Top 3 crescute/Gugăl

Cea mai mare crestere Google oct. 2022
top creștere pagini sibotherm
octombrie vs septembrie ’22/Google
Google noiembrie vs octombrie
noiembrie vs octombrie ’22/Google

top articole î.p. /sezon rece
🥇
Urzeala temperaturilor
🥈
Aerisire
🥉
Setare CTgaz
🎁
bonus de 2023
Setare PdC

Foarte mulți vin pe sibotherm din cauza problemelor de î.p. – sau, fără probleme mari, că facturi mari – motiv pentru care, cu părere de rău, pagina Contact începe cu rugămintea ca non-clienții sibo să evite ✉️&📞. Doi oameni ne-au dat o stea în recenzii Google că nu ne-am dus să reparăm î.p. cu funcționare aiurea, au pus o stea deși nici nu le-am vândut ceva, nici nu le-am montat ceva.

 Top 10 sibo/Gugăl

Top 10 căutări ce aduc oamenii pe saitul nostru în sezonul rece. Cum dă frigul, omul observă că î.p. nu funcționează așa cum îi spunea toată lumea.

Să aibă acolo un confort (cât-de-cât, vorba aia) lumea, în loc să apeleze la propriul instalator sau proiectant-hai, caută, caută, caută pe net.

Top c?ut?ri ce vin pe sibotherm.com noiembrie 2022
Top căutări ce vin pe sibotherm.com noiembrie 2022

Interpretare top termeni de căutare ↓

🥇
Pe cine să mai întreb, că mă scoate din sărite încălzirea asta-n pardoseală?

Omul, deși când face lucrarea ascultă (da’ ascultă-ascultă) de instalatoru, nașu, cumnatu, socru, colegu, vecinu etc., hopa! î.p. merge ca porcu, niciunu nu mai are sfaturi prețioase. Ca noroc, de pe net primește:

Omule, caută pe Gugăl

sibotherm

ăia te ajută să scapi de nervii făcuți cu î.p.

🥈
2° Ce temperatură să aibă, de fapt, apa să fie, totuși, un confort? Deși am un milion de termostate și senzori de șapă, mai trebuie să setez io temperatura apei? Hî, de ce?

🥉
Unii nu pierd vremea pe net după pornirea î.p., ci fac proiect/lucrare cu sibo.

4° e frig în casă, ce temperatură să aibă î.p.: apa, sub talpă, aerul?
5° e frig în casă, cum să mai știu regla centrala, CTgaz, PdC?
6° e frig în casă, e prea groasă șapa?
7° e aiurea în casă, cum reglez temperatura, cum fac ce temperatură vreau?
8° e frig în casă, trebuie să aerisesc î.p.?
9° e frig în casă, cât pot face maxim temperatura aia să fie călduț?
10° e frig în casă, cum,🐤🐥-ii mei, echilibrez? În living mă topesc de caaald!

Articolul ăsta ar fi, chipurile, un pamflet. De fapt, e capitolul Instalații degeaba 3.

Știm că n-am inventat noi apa caldă, însă, suntem în 2023, foarte multe chestii sunt extrem de scumpe și nu aduc nicio firimitură de confort în plus; dimpotrivă, chiar dăunează confortului, eficienței, duratei de viață/echipament, instalație, finisaj și poluării, CEVP.
°°°°°

 Așa se face, lucrez de 25 de ani

Toată lumea face î.p. la unison, după același f**👑 șablon, v. mai jos. Ok, suntem în 2023, altă tehnologie.

 Prima🏡, dau o avere pe instalații?

Clar, prima sau singura casă-n viață ⇒ toată lumea ar vrea dau un ban, dar stau în față. Incredibil de mulți💰sunt țipați pe instalații sofisticate și echipamente muuult supradimensionate + o exploatare aiurea, și a instalației, și a echipamentelor.

 💰& confortu’ = 🐄&💃🏻batelu’

Mulți constată în prima iarnă a noii case că banii nu s-au dus pe confort și eficiență, ci pe șApa Sâmbetei. Unii vând pompa de căldură pe olx.ro că nu dă căldură ca lumea, unii vând chiar casa însăși. Știm, pare imaginație, însă chiar știm cazuri cât se poate de reale. Avem cazuri cu domni/doamne care plângeau la telefon că trebuie să spargă gresia, să scoată parchetul; sau cazuri cu gresie/parchet ridicate de î.p. umedă sau sistem uscat; mda, de necrezut, într-adevăr.


 instalatoru blazonu plafonu șablonu

Nu orice ieftineală, că💎 ⇒ Ivar Purmo Rehau Tece Tiemme Uponor. E ok, nu contează brandul, ci exploatarea.

Spune orice instalator: Să vă intre bine-n cap, dlor, țeavă PE-Xa, nu b, sau c, ori d, nici e, f, g, hâș de-aici, 🐔! Nici PE-RT! Normal, PE-Xa e cel mai ușor de montat, nu cea mai cea țeavă.

Așa se face, dle! Nuturile super-protejează țeava și de șapă, și de „sălbaticii” care-o toarnă! De parcă cei care fac șape n-au mai văzut țevi prețioase💎de încălzire-n podea; dimpotrivă, cei care fac șape sunt, de obicei, eleganți și-și cunosc meseria.

Problema nuturilor, pe lângă faptul că e un polistiren expandat de 2 bani: contactul șapei cu țeava, sub țeavă zero șapă, pe laterale jumate nut, jumate șapă, contact ok doar în partea de sus a țevii. Dacă, totuși, veți folosi, cumpărați plăci cu nuturi rotunde, nu pătrate + șapă fluidă, de ±4× mai scumpă decât cea uscată.

Păi, evideeent, dle; plăcile cu nuturi, cu expandat fragil & de 2 bani, trebuie să stea pe o suprafață perfect netedă, lisă c_r de bebeluș și perfect orizontală la boloboc! Pardon, la laser, că dacă zici boloboc, ești🦜în ziua de azi. Bietu’ om plătește două șape total degeaba să-i facă munca ușoară instalatorului care, oricum, ia o sumă nesimțită de bani.

1) Șapa cu î.p. nu are grosime constantă, într-o parte are 6cm, într-o parte 10cm; se va simți mai rece în zona cu șapa mai groasă? Considerăm același finisaj, gresie.
2) Când regimul de transfer termic e tranzitoriu?

Comentariu cu răspunsurile corecte ⇒ ai reducere 1k lei/lucrare î.p.

Aia scumpă, fluidă; nicidecum aia de săraki, uscată (ca frunzele pe pom); în plus, șapa să nu depășească, dle, 3,5..4,5cm peste generatoarea (ce cuvânt!) superioară (alt cuvânt!) a țevii! Aa, era să uit, iGrijă să pui fulgi în șapă, mulți, mulți fulgi, că poate nu mai treb’e ciment! Ura! Fulgi de plastic, evident, să izoleze termic că și-așa țeava nu prea e atinsă de șapă. Incredibil, unii chiar se gândesc la o șapă perlitică cu țevi prin ea.

Dăăă, ce-i aia inerție termică? Faceți un experiment, întrebați instalatorul vostru: ajută sau încurcă inerția termică mare într-o casă de om?
Întrebați instalatorul: de ce se face diferență între casă de om folosită 24/7 vs clădire de birouri folosită L-V 7⁰⁰-19⁰⁰ vs sală de botezuri folosită când-cum câteva ore; hotel 3/7 zile?

Comentariu cu răspunsurile corecte ⇒ ai reducere 1k lei/lucrare î.p.

GPA, gpa și iar gpa, să trăiți, șefu’! Păi, dle, mă lași cu ăia de la șobol’n‘therm? Cum, pana mea, să meargă apa aia-n țevi fără un milion de grupuri de pompare și amestec prin casă!? Hî, cum, dle, cum? Pompa aia din PdC/CTgaz cum, puii mei, să ducă ditamai instalația de î.p. în pensiune, pardon casă de 319m²?

iMulteTermostate = iControlMult, dle! Păi, dle, să-ți explic, dai pac-pac din iPhone (sau Samsung Z Fold4) și pac-pac tonele casei se execută rapid, frate, faci ce temperatură vrei tu, unde vrei tu instantaneu! C-acum și cei de la bănci spun transfer termic instant, ca nesu’.

Ce să-ți spun? Termostate cu senzori de mișcare, cu geo-tagging, cu soft anti geam-deschis (n-apucă actuatoarele să-și facă întreaga cursă, că-l închid deja) și alte minuni destinate ventiloconvectoarelor (sau caloriferelor de tablă cu aer cald).

În aceeași idee, alternare temperaturi de confort 22°C și de economic 20°C, când casa pierde iarna 1°C în vreo una..două zile.

Enervant, instalatorii montează ei automatizarea prețioasă, dar o reglează, setează careva? Descurcă-te, dle, ce-i așa greu? Habar n-au să seteze ciclurile PWM ale unui termostat Rehau. Ce să vorbesc de o rețea de vreo 8 termostate master, slave!?

Nici nu le mai treb’e nisip celor cu șapa de atâta senzoru’ prin șeapă! Omule, ascultă-mă (spun instalatorii întorși din Italia), cu senzorii ăia faci ce temperatură vrei sub talpă, pe fiecare cm², indiferent c-ai pus parchet masiv de 2cm sau micro-ciment de 4mm. Senzorii ăia ie senzaționali, mai ceva ca simțul tactil uman sau un ecran iPhone. Se merită. Mă doare capu’ când aud și: se merită, fezabil și casă pasivă.

Dacă nimeriți într-un compartiment de TGV prin Medgidia și vă-ntreabă careva de regletă: e un substantiv feminin cu următoarele declinări.

Deși în apartamentul de unde se mută omul își dorea numai și numai termostat fără fir, acum la noua casă pune kilometri de cabluri: de la 10 termostate la 28 de actuatoare + de la reglete la CTgaz/PdC. Cică alea fără fir se strică, nu mai comunică la un moment dat șamd. Casa se-ncălzește mai degrabă de la cable, apoi de la țevi.

Limpede, distribuitor parter 14 căi, etaj 14 căi. Pac-pac din iPhone dau comandă la termostat, termostatul regletei, regleta către actuatoare și CTgaz/PdC. Păi, doar cursa unui actuator durează vreo 10..12 minute, ce să vorbim de timpii de reacție ai structurii casei – șapă, placă, scări, pereți interiori, exteriori, mobilier etc.

Evident, cele mai mari distribuitoare de pe piață, să fie 🐎cai🐎multe. În fața distribuitorului va fi un covor de 28 de țevi, 14 tur, 14 retur, dar ce bine-i su’ talpă, mamă, mamă!

Bineînțeles, toate distribuitoarele puse-n colț de casă, să străbat toooată casa cu țeava pân-ajung în camera care treb’e.

Face careva vreun calcul pentru pierderile de sarcină (presiune)? Țeava de 17mm diametru poate avea lejer 120m, fără nicio problemă hidraulică.

Păcat, nu vorbim de pași de nota 10/calculați, ci de 10cm. E tot una un living înconjurat de pereți calzi de 40m² și gresie cu un dormitor cu 2 pereți exteriori și parchet de 14mm, iar suprafața radiantă de doar 10m², de 4× mai mică?

Foarte mulți ingineri instalatori sau instalatori habar n-au ce putere cere casa pentru încălzire; nu fac diferența dintre încălzire și apă caldă menajeră, nici diferența dintre acm acumulată sau produsă instantaneu.
Ce rol are un puffer? Ce rost are o butelie de egalizare? Hmm, așa se face, dle!
Prin pufferul de o tonă pot fi pierderi de 5kWh/zi = 210Wh/h, câtă putere electrică absorb clienții noștri toamna, primăvara; 20..25% din consumul mediu absorbit de clienții sibo pe ianuarie ..800..1000Wh/h; case de ±200m².
Mă mir și mă întreb: de ce se fabrică PdC de 4kW? să fie pentru garsoniere de 9m²?

Suntem în 2023, știm ce puteri minime au CTgaz moderne? Știm de ce contează puterea minimă? Cât consumă o casă pentru încălzire iarna? Dar toamna, primăvara?

Știm că adaptarea meteo aduce cel mai bun confort, cele mai mici facturi, cea mai lungă viață echipament, instalație, poluarea cea mai mică? Știm că PdC aer-apă și CTgaz au deja softul de compensare meteo din fabrică ⇒ zero lei? Îl folosește, promovează careva inginer instalații, inginer de service, instalator?

Fără creier și biceps uman,

denumirile

aerisire/umplere automată
echilibrare hidraulică automată
learning
ai totul la un clic pe telefon
faci ce temperatură vrei în șapă
faci ce temperatură vrei sub talpă
faci ce temperatură vrei în aer

App Store
Google Play
AppGallery
Amazon Appstore


confort, eficiență, viață, poluare


sunt doar

parfum de comerț.

 • Claudiu Birta
  Claudiu Birta
  14-08-2022
  Google

  Infomatie foarte valida pt profesionisti sau doritori de PdC. Cu rabdare (de a citi intreg articolul si link-uri) te introduce in "secretele" sistemelor de climatizare cu pompe de caldura. Multumesc

 • Sebastian P
  Sebastian P
  08-08-2022
  Google

  Un site util pentru utilizatorii casnici, de mare ajutor in în?elegerea ?i optimizarea instala?iilor de c?tre beneficiar. Recomand parcurgerea post?rilor care sunt de interes ptr fiecare, fiind folosit un limbaj adecvat inclusiv pentru speciali?tii 🙂 amatori ( utilizatori) Sper ca munca depus? online sa fie r?spl?tit? prin aprecierile beneficiarilor.

 • Emanuel Dalea
  Emanuel Dalea
  15-07-2022
  Google

  Un blog cu extrem de multe informatii utile. Limbaj si explicatii formulate pentru non-ingineri de instalatii. Dupa cateva ore petrecute pe blog e un risc serios sa cunosti/intelegi mai bine incalzirea in pardoseala decat mare parte din mesterii pe care ii gasesti, iar cu restul sa poti purta o discutie coerenta si argumentata. Sunt printre putinii din Ro (daca nu chiar singurii) care ofera informatii la acest nivel si proiecteaza in conformitate. Costul proiectarii (rezonabil oricum) se justifica in totalitate mai ales daca nu esti din CJ si nu pot face ei executia deoarece se justifica cu cifre (nu legende de genul ca asa am facut/stim noi) de ce nu e nevoie de un grup de pompare si amestec, pas de 10 peste tot si alte cele. Se mai adauga si economiile la achizitionarea centralei/ pompei de caldura. Asta deoarece dealerii sunt dornici sa vanda centrale Combi de 32 kw la o casa simpla, sau pompe de caldura de 8-10 kw, fara sa intrebe de un calcul de necesar de caldura.

 • Am luat o pompa de c?ldur? Immergas 8 pentru o casa de 125mp cu calorifere. Foarte mul?umi?i de suport ?i sfaturile primite. Pompa merge foarte ok. Locuim în Ilfov, iar cea mai mare factura de înc?lzire nu a dep??it 800 ron. Mul?umim!